חברי העמותה מוזמנים/ות לישיבת האספה הכללית של ארגון בוגרי הטכניון.
האסיפה תתקיים ביום חמישי 15.6.23, בשעה 15:00 בזום. לקבלת קישור נא לשלוח מייל ל- rutid@technion.ac.il
עפ"י התקנון אם בזמן הקבוע בהזמנה לא יהיה מניין חוקי, תדחה הישיבה בחצי שעה, ותתקיים בכל מספר משתתפים.
יריד תעסוקה - עשרות דוכנים והצעות עבודה לבוגרים וסטודנטים. הצעות מיוחדות לחברות המציעות משרות לבוגרים ולבוגרות במייל techyarid@premium.co.il
ועידת דה מרקר - בהשתתפות שלומית וייס, דרור בין, דדי פרלמוטר, אוריאל קלר, פרופ' חוסאם חאיק ועוד רבים. פרטים והרשמה (קוד הטבה TECHNION) https://bit.ly/Technovation23
יום יזמות - הרצאות, סדנאות, מייקאתון, הופעות ועוד תכניה ופרטים https://thubtday.co.il/
לקבלת ההנחה, אנא מלאו את פרטיכם כאן:
https://lp6.me/9XtvF
שימו לב! לינק לרישום ולתשלום יישלח רק בתחילת אפריל.
להצטרפות לקבוצה השקטה בנושא משרות:
https://chat.whatsapp.com/Kj39pRmcgCN2XK8nwpeXsS
להצטרפות לקבוצה השקטה בנושא אירועים:
https://chat.whatsapp.com/KZ9NO19Xh6I0ZzkGg2VIg5
להצטרפות לקבוצה השקטה בנושא הישגים של בוגרי.ות טכניון:
https://chat.whatsapp.com/IqTmbxeW5vH9WoX5bgFTjz
האזינו לפרקים החדשים של העונה ה-6 של פודקאסט בוגרי הטכניון, "הטכניוניסטים"
פורבס - ברשימת הצעירים המבטיחים שפרסם מגזין פורבס לשנת 2023, נכללים שלושה בוגרי טכניון:
רון קליינר, בוגרת הפקולטה להנדסה כימית וכיום דוקטורנטית לחקר הסרטן באוניברסיטת תל אביב, שם היא מפתחת חיסונים מבוססי ננו-טכנולוגיה עבור סוגי הסרטן שתוקפים את מערכת העיכול, ביניהם גם סרטן הלבלב.
איתי מסד, בוגר הפקולטה לכימיה וכיום דוקטורנט לכימיה אורגנית בפקולטה עצמה. איתי סיים את התואר הראשון שלו בגיל 18 ולאחר הגשת הדוקטורט שלו הוא מתעתד להיות הדוקטור הצעיר ביותר בטכניון.
אופיר רואימי, בוגר הפקולטה למתמטיקה וכיום חוקר בתחום האסורופיזיקה הגרעינית. אופיר היה שותף לפרויקט במכון ויצמן לייצור ולאפיון גלאי קרינה עבור ניסוי ATLAS, החיפוש אחר החומר האפל במרכז לחקר חלקיקים בז'נבה.
בהצלחה לכל אחד ואחד במחקרים החשובים שאתם שותפים להם!
וואלה - תהילה גפני קליין, בוגרת המסלול לתכנון ערים בפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים ומומחית בייזום, ניהול ויישום של פרויקטים אסטרטגיים אורבניים, מונתה לאחרונה לסמנכ"לית פיתוח עסקי בחברה הכלכלית כפר סבא.
במסגרת התפקיד החדש תעסוק גפני קליין ביצירה והובלה של הזדמנויות ויוזמות כלכליות, אסטרטגיות וחדשניות לעיר, בין השאר למשל בפתיתוח וקידום של אזורי תעסוקה, הקמת מנהלת לקידום עסקים, קידום תחבורה חכמה ואנרגיות מתחדשות ועוד.
לפני מינויה ניהלה גפני קליין את פרויקט הקמת מוזיאון אלי כהן בהרצליה ומילאה שורה של תפקידי ניהול בכירים.
אנו מאחים הצלחה בתפקיד החדש והמאתגר!
Girl Geek - מיטל שגב-בר, בוגרת הפקולטה להנדסה כימית, היא מספר 16 ברשימת מנהלות הטכנולוגיה לשנת 2023.
שגב-בר היא מנהלת טכנולוגיות ראשית בסטארטאפ FEELIT שמפתח חיישנים מבוססי ננו-טכנולוגיה עם רגישות ללחץ ולרמות צריכת אנרגיה שניתנים להדפסת דיו.
החיישנים המודפסים, שההשראה שלהם מגיעה מחוש המישוש, מודבקים לצינורות תעשייתיים ומונעים עיכובים בפסי ייצור על ידי כך שהם מזהירים מראש על תקלות מתהוות.
אנחנו עוד נשמע עליה...
גלובס - בוגרי.ות הטכניון ברשימה השנתית של הצעירים המבטיחים של מגזין גלובס:
יסמין רוזן קליגוסר, בוגרת הפקולטה להנדסה כימית וסמנכ"לית מו"פ של ענקית הפלסטיקה העולמית פלקסולייט. חלומה מילדות של יסמין היה להשפיע בתחומי הקיימות והסביבה והיא עושה את זה בתפקידה הנוכחי שבו היא מקדמת צריכת פלסטיק מקיימת שמפחיתה את הזיהום ואת טביעת הפחמן שלו.
יעל ויזל, בוגרת הפקולטה להנדסת חשמל ומחשבים, מנכ"לית ואחת ממייסדי הסטארטאפ Zeekit, שפיתח תוכנה למדידת בגדים בלי לצאת מהבית, באמצעות שימוש בצילום פשוט בטלפון.
גלעד פריימן, בוגר הפקולטה להנדסה אזרחית וראש תא הצעירים באיגוד המהנדסים לבנייה ולתשתיות. בנוסף, גלעד הוא מהנדס רישוי בעל התמחות בקונסטרוקציה, בקרקע ובמיגון מבנים ומכהן כראש צוות במשרד גרושקו מהנדסים, שם הוא אחראי על צוות סקירת מבנים במשרד.
ענאן מעלוף, בוגר הפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים ומנהל מערך פיתוח התחבורה הציבורית ביישובי החברה הערבית במסגרת תכנית תקאדום, תכנית חומש ממשלתית המיועדת למגזר הערבי.
ערן זגר, בוגר הפקולטה להנדסה ביו-רפואית, מייסד ומנכ"ל חברת ProtAI שבאמצעות בינה מלאכותית מנתחת את התקשורת בין חלבוני התאים בגוף במטרה להבין מנגנוני מחלות ואת מנגוגני התרופות הפוטנציאליות אליהן.
רועי כהן, בוגר התכנית של הטכניון בקורנל-טק (מסלול מדעי הנתונים) ומנהל מחלקת הביג-דאטה במשרד הבריאות ובפרויקט תמנ"ע (תשתית מחקר לנתוני עתק), פלטפורמה לאומית לביצוע מחקרי ביג-דאטה בנתוני בריאות.
ראואן עומר, דוקטורנטית בפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון. ראואן עוסקת במחקר ננוטכנולוגיה שבו היא מפתחת דיאגנוסטיקה לבישה המבוססת על מערך של מיקרו-מחטים זעירות שחודרות לעור ללא כאב ושמכילות ננו-חיישנים שבאמצעותם ניתן לבדוק פרמטרים כמו סוכר, מלח, חומציות של הגוף ועוד.
ברכות לכולן.ם אין ספק שעוד נשמע עליהן.ם!
ספונסר - Feelit מיוקנעם שנוסדה ב-2017 ע"י ד"ר גדי קונוולינה, ד"ר מיטל שגב-בר ופרופ' חוסאם חאיק מהטכניון פועלת בתחום 'האחזקה החזויה' ומפתחת פתרונות חישה המאפשרים תובנות בזמן אמת בכדי לשפר את הדרך בה מנהלים ציוד תעשייתי קריטי בתהליכי היצור.
הפתרון הייחודי שFeelit פיתחה הופך ציוד תעשייתי ל"חכם" באמצעות חיישנים מבוססי ננו-חומר ובינה מלאכותית. המערכת תסייע לבזן בייעול תהליכים ומניעת בזבוזי אנרגיה.
קבוצת בזן, תשלובת הפטרוכימיה הגדולה בישראל תשקיע באמצעות מערך החדשנות שלה כ-2 מיליון דולר בחברת Feelit Technologies הישראלית, כחלק מהאסטרטגיה העסקית, במסגרתה בזן משלבת ומטמיעה טכנולוגיות מתקדמות בייצור (industry 4.0).
קבוצת בזן מצטרפת לענקיות בינלאומיות שהשקיעו ב-FeelIt כגון ספקית תעשיית הרכב הגרמנית קונטיננטל (Continental) וספקית התעשייה הגרמנית הנקל (Henkel) שהשקיעו בחברה, כמו גם קרן ההון סיכון הישראלית - Takwin labs.
מאקו - אלון רם בוגר הנדסה ביו-רפואית מייסד Redefine, בתחום אבטחת הבלוקצ'יין. מדובר בחברה הראשונה בתחום שפיתחה כלים לזיהוי, התרעה והקטנה של סיכוני סייבר בזמן אמת;
מאיה אוטמזגין אשכנזי בוגרת הנדסה ביו-רפואית גם היא, מייסדת מאולאק, חברת פודטק, שפיתחה חלבונים בהשראת חלב אם כתזונה מונעת ופונקציונלית;
עידו גונן ויוגב שיפמן בוגרי מדעי המחשב, מייסדי אקסודיגו, חברת מיפוי לתת הקרקע שפיתחה מוצר שמשתמש בריבוי חיישנים ובעיבוד אותו באמצעות בינה מלאכותית. מהירות איסוף הנתונים ועיבודם, מאפשר ביצוע זיהוי מהיר ומקיף יותר;
תא"ל במיל' נועם שער, בוגר הנדסת חשמל, מייסד חברת Wing Security, שפיתחה פלטפורמה לאבטחת אפליקציות SaaS שנעשה בהן שימוש בארגון, וכן ניתוח זיהוי חולשות ונקודות פריצה וכמובן תיקון אוטומטי שלהן;
נועם קאהן, בוגר מדעי המחשב, מייסד שותף ב-Agora, סטארט אפ שפיתח מערכת לריכוז נתונים ומידע פיננסי של השקעות ושמאפשרת אוטומציה לתהליכים ידניים, בין השאר, חישובי עמלות, תשואה ומיסוי.
The Healthcare Technology Report - עינב קרפט, בוגרת הפקולטה לביוטכנולוגיה ומזון במסלול הבטחת איכות, נבחרה לאחת מ-25 הנשים המובילות בעולם בתחום הביוטכנולוגיה.
קרפט, סמנכ"לית איכות בחברת Cellares, בעלת ניסיון של מעל 16 שנים בהובלת תחום הבטחת האיכות בתעשיות הפארמה, הביוטק והרפואה. היא גם מנוסה בפיתוח והטמעה של תרבות וחזון תחום האיכות בארגונים רבים.
היא שימשה מנהלת הבטחת איכות בתרו וב-Miltenyl Biotec Inc.
ברכות לעינב!
The Software Report - הילה מזינטר, בוגרת הפקולטה למדעי המחשב, נבחרה לאחת הנשים המובילות בעולם בתחום ה-SaaS.
מזינטר, סמנכ"לית מו"פ בחברת JFrog, אחת החברות הפופולריות בתחומי ה-DevOps והקוד הפתוח, בעלת ניסיון של מעל 20 שנים בהקמה, פיתוח והובלת מיזמי תוכנה.
לפני JFrog עבדה מזינטר במספר תקפידי מפתח בכירים בתעשיית ההי-טק הגלובאלית, כמו צ'קפוינט ו-SAP AG.
ברכות להילה!
Ynet - פרופ' מיכאל בורט, בוגר הפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים, שימש בעברו כדיקן הפקולטה ועבודתו לאורך השנים מוגדרת חלוצית. תחומי המחקר העיקריים שלו הם מורפולוגיה מבנית, מניפולציה של מרחב תלת מימדי ומבנים מרחביים, פיתוח עירוני ותשתיות בצפיפות גבוהה ובסביבה ימית.
הוא היה מהראשונים לקדם יוזמה של איים מלאכותיים מול חופי ישראל - "השדרה הכחולה", שיכולים להכיל עד 3 מיליון איש ובכך לפתור את מצוקת הדיור.
על תכניותיו אלה זכה השבוע בורט בפרס מפעל חיים מטעם התאחדות האדריכלים. מנימוקי של ועדת השיפוט: "הרעיונות של פרופ' מיכה בורט פורצי דרך, מבחינה אדריכלית ומבחינה הנדסית, והם יכולים להוות חלק משמעותי בפתרון מצוקת הקרקע וישוב קונפליקטים תכנוניים בהקמת תשתיות לאומיות".
מאחורי בורט עוד פרויקטים רבים ומבורכים, ביניהם נתיבי איילון, מחלף ארלוזרוב וגשר בר יהודה בתל אביב.
פרופ' בורט הוא גם אחד ממעטים וספורים שזכו פעמיים בעיטור המופת, האחד על תפקודו במלחמת ששת הימים והשני על עוז הרוח שהפגין במלחמת יום הכיפורים.
כלבו - שרון זייד, בוגר הפקולטה להנדסת חשמל, התמנה לתפקיד מנכ"ל אוניברסיטת חיפה ומבקש לקדם את חזון הקיימות שלה לפיו היא מחויבת לקיימות סביבתית וחברתית למען עתיד האנושות והחברה הישראלית.
זייד, אלוף משנה במילואים, כיהן בעברו בתפקידי מפתח במשק הישראלי במגוון חברות ושימש בתפקידו האחרון מנכ"ל קבוצת ברן.
ארגון בוגרי הטכניון מאחל בהצלחה!
כלכליסט - חברת הביוטכנולוגיה אקוושילד מדיקל שבבעלותו של אריק שם טוב, בוגר הפקולטה להנדסת מכונות, עשתה אקזיט ענק והפכה ליוניקורן, כשמכרה 25% ממניותיה לקרן ההשקעות הפרטית Nordic Capital תמורת 325 מיליון דולר ולפי שווי של 1.3 מיליארד דולר.
החברה, שנוסדה בשנת 2008 ופועלת מאזור תפן שבגליל, מייצרת מכשוטר רפואי לבתי חולים ברחבי העולם ומתמקדת בעיקר במערכות רובוטיות המשלבות בינה מלאכותית ומשמשות להכנת תרופות להזרקה בבתי מרקחת ובבתי חולים. החברה גם פיתחה את המערכת הבטוחה ןהמובילה בעולם להולכת תרופות מסוכנות.
אריק שם טוב, יזם החברה והמנכ"ל שלה, הוא גם המשקיע ובעל המניות הגדול בחברה. הוא סיים בהצטיינות את לימודיו בטכניון ומאז התמחה ב-scale up של חברות תרופות משלב המו"פ לייצור המוני.
גלובס - ענקית התרופות פייזר חתמה על הסכם עם חברת סייטוריזן (CytoReason) בהיקף של כ-110 מיליון דולר למשך 5 השנים הקרובות.
סייטוריזן היא חברת טכנולוגיה שמפתחת מודלים חישוביים של מחלות המאפשרים לחזות הצלחה של תרופות בהתאם לתעדוף מוליקולת מטרה וסמנים ביולוגיים אחרים בגוף האדם. החברה הוקמה על בסיס מחקריו של פרופ' שי שן אור, בוגר הפקולטה לתעשייה וניהול.
סייטוריזן נמצאת בשיתוף פעולה מתמשך עם פייזר מאז 2019 וענקית התרופות עשתה שימוש במודלים הביולוגיים של סייטוריזן במחקריה בכדי להעמיק את ההבנה של המערכת החיסונית לצורך תכנון ופיתוח תרופות חדשניות עבור מעל 20 מחלות אוטואימוניות ואימונו-אונקולוגיות.
במסגרת ההסכם הנוכחי, פייזר תשקיע 20 מיליון דולר בחברה, תרכוש את האופציה לרישיון עבור הפלטפורמה ומודלי המחלה של החברה ותממן תמיכה לפרויקטים משותפים.
וואלה - אינטל הודיעה על מינויים של 3 ישראלים נוספים, כולם הפקולטה להנדסת חשמל בטכניון, לתםקידים טכנולוגיים בכירים בחברה:
פאדי עבוד מונה לתפקיד Intel Fellow (שמקביל לתואר סגן נשיא) בקבוצת ההנדסה העולמית של החברה. עבוד עובד באינטל מעל 3 עשורים ומתמחה בפיתוח כלים ומתודולוגיות תכנון מעבדים חדשות. כיום מוביל עבוד פיתוח של דור חדש של טכנולוגיות בינה מלאכותית. עבוד הקים את קהילת המהנדסים והמהנדסות באינטל מהמגזר הערבי (AIC) שכוללת כיום מאות עובדים.
ג'קי דואק ומרסלו יופה מונו שניהם לתפקיד Intel Fellow בקבוצת פיתוח ותכנון מעבדים. הם עובדים באינטל מעל 30 שנה אף הם. דואק, שיש לו גם תואר שני במדעי המחשב מהטכניון, שימש עד לאחרונה כאחראי פיתוח סט פקודות וחלק מטכונולוגיות אבטחת המחשוב במעבדים עתידיים ומוביל את קבוצת הגדרת המעבדים המתוכננים. כמו כן הוא חתום על 33 פטנטים של החברה. יופה מנהל את קבוצת המעגלים המיוחדים בארגון ההנדה מזה כ-15 שנים.
דה מרקר - ענקית הטכנולוגיה גוגל רכשה לאחרונה את הסטארט אפ הישראלי בריזומטר (Breezometer), שאוסף ומנגיש נתוני איכות אוויר וסביבה, תמורת עסקה שמוערכת בשווי של יותר מ-200 מיליון דולר.
בריזומטר הוקמה ב-2014 על ידי 3 בוגרי טכניון: המנכ"ל רן קורבר וזיו לאוטמן, שניהם בוגרי הפקולטה להנדסת סביבה ואמיל פישר, סמנכ"ל הטכנולוגיות, בוגר מדעי המחשב.
המערכת שפיתחה בריזומטר אוספת נתונים רלוונטיים מהסביבה בעזרת תחנות שפרוסות ברחבי העולם. לנתונים אלה יכולת לחזות מפגעים סביבתיים שקשורים לאיכות האוויר כמו זיהום אוויר, אבקנים ושריפות ואת השפעתם על הבריאות. המידע שמתקבל מספק למשתמשים לבחור נתיבים בריאים יותר לפעילות גופנית, לבחירת אזורי מגורים נקיים יותר, להיערכות מראש לאזורי סיכון ולטיפולים רפואיים. הנתונים של בריזומטר יכולים לסייע לגוגל למשל בניווט במפות, בהתראות של העוזרת הקולית ובפרסום מוצרים רלוונטיים.
ארגון הבוגרים מאחל בהצלחה לבריזומטר במהלך המרגש שלה!
כלכליסט - איתי חן, בוגר הפקולטה להנדסה כימית, הוא המדען הראשי והמפתח של מוצר תמים למראה, אך בעל משמעות מצילת חיים - רצועות פלסטיק שמתחברות אל קסדות לוחמים ושיש להן את היכולת לשאת מכשור כמו מצלמות תיעוד, סמני לייזר ואמצעים לראיית לילה.
הרעיון קרם עור וגידים כפיתרון לבעייה שסיכנה את ביטחון הלוחמים לאחר שחיבור המכשור המתקדם היה צריך להיעשות על ידי קדיחת חורים בקסדות, דבר שהגדיל את הבלאי שלהן ופגע בהגנה הבאליסטית שהן מספקות.
הדור הראשון של הרצועות יוצר על ידי חברת HMOUNT, ושנמכרה לאחרונה לקבוצת אבנון בסכום המוערך ב-10 מיליון שקלים. הרצועות נמצאות כיום בשימוש של צבאות ספרד, בריטניה ואזור אסיה וכמובן שגם בצה"ל. בעתיד המטרה היא להתפתח לשווקים גדולים כמו צבא ארה"ב.
איתי חן, שהיה ההוגה והמפתח של הרצועות, נשאר בחברה כמדען הראשי שלה.
הידען - פרופ' חוסאם חאיק, בוגר שלושה תארים מהפקולטה להנדסה כימית, חבר סגל בפקולטה ודיקן לימודי הסמכה, זכה בשלושה מענקי מחקר אירופאיים בסכום כולל של 4.2 מיליון יורו.
המענקים ניתנו לפרופ' חאיק ולקבוצת המחקר שלו במסגרת תכנית Horizon Europe שתומכת בארגונים והתאגדויות שמייצרים שיתופי פעולה נרחבים בקרב גופים שונים במדינות האיחוד האירופי, תוך התמקדות בפתרונות חדשניים ומעשיים.
אחד המענקים ניתן לקבוצה של פרופ' חאיק לצורך פיתוח דרכים חדשות להבנת גורמי הסיכון לסרטן ריאות, שנחשב כיום לסרטן הקטלני ביותר, במטרה להטמיע את ההמלצות בתכנית לאבחון מוקדם של הסרטן.
המענק השני ניתן לצורך פיתוח שיטות רנטגן חדשות, מהירות, זולות ולא פולשניות לסרטן המעי, שאף הוא מסוכן מאוד, אך אין לו מספיק "יחסי ציבור" ומעט מדי אנשים ניגשים לבדיקות הייעודיות שלו.
המענק השלישי ניתן לשם התמקדות במניעת מלנומה בעיקר בקרב ילדים ונאשים צעירים.
אנו מאחלים ומייחלים להצלחתו של פרופ' חוסאם חאיק ושל צוות המחקר שלו!
לידיעה - פרופ' חאיק יתן הרצאה בתאריך 21.9 במסגרת הרמת כוסית וירטואלית לראש השנה. מוזמנים.ות להצטרף. פרטים והרשמה כאן
וואלה - תכנית הצמיחה של אינטל לסטארט אפים, Intel Ignite, הודיעה על שורת מינויים בארץ ובעולם. מבין המינויים החדשים נמצאים שלושה בוגרי טכניון:
יובל אבנון, בוגר הפקולטה להנדסת חשמל בהצטיינות נבחר לשמש בתפקיד Global CTO של התכנית. יובל היה בין המייסדים של Intel Ignite והיה גם ה-CTO של הסניף הראשון בישראל. הוא בעל ניסיון של מעל 20 שנים בארכיטקטורה והגדרת מוצר הן באינטל והן בחברות אחרות, ביניהן מארוול סמיקונדקטורס וגלילאו טכנולוגיות והיווה מנטור לעשרות יזמי סטארט אפ בתחום הדיפ טק.
אבי תל-אור, בוגר הפקולטה להנדסת אוירונאוטיקה וחלל, מונה לתפקיד CTO ישראל. אבי ניהל בעבר את חטיבית התקשורת האלחוטית המהירה באינטל ועד לאחרונה שימש מנהל מחקר ופיתוח בוואליראן. הוא בעל ניסיון של 25 שנים בפיתוח טכנולוגיות ומוצרים מולטידיסיפלינריים.
אריאלה דרייפוס, בוגרת תואר שני בהנדסת תעשייה וניהול, ובעברה מנהלת מרכז היזמות והחדשנות של הטכניון, מונתה לתפקיד Chief of Staff ומנהלת תפעול גלובלית. גם אריאלה בעלת ניסיון עשיר של מעל 20 שנים בתפקידים ניהוליים וטכנולוגיים באינטל.
בהצלחה לכולם!
מרכז רפואי הדסה - פרופ' איתי שביט, בוגר הפקולטה לרפואה, וממובילי תחום הרפואה הדחופה בילדים בישראל, מונה למנהל אגף הילדים במרכז הרפואי הדסה בירושלים.
פרופ' שביט ששימש עד לאחרונה כמנהל המחלקה לרפואה דחופה (מלר"ד) ילדים במרכז הרפואי רמב"ם וכיו"ר ועדת המחקר של אגף הילדים בבית החולים, הוא ממקימי מקצוע הרפואה הדחופה בילדים. הוא בנה והוביל קורסי לימוד בחוג לרפואה בטכניון ועסק הן בהוראה קלינית והן בהנחיית עבודות מחקר לתארים מתקדמים בטכניון ובאוניברסיטת חיפה. הוא אף זכה בשנת 2015 לתעודת הוקרה מטעם הפקולטה לרפואה על תרומה יוצאת דופן בהוראת סטודנטים. כמו כן הקים פרופ' שביט את מעבדת הסימולציה של הפקולטה לרפואה בטכניון.
לפרופ' שביט מעל 120 מאמרים בספרות העולמית ובעיתונים מדעיים.
עם כניסתו לתפקיד ציטט פרופ' שביט את לואי פסטר: "כשאני ניגש לילד, אני חש כלפיו חיבה עבור מה שהוא היום, וכבוד על מה שהוא אולי עתיד להיות".
גלובס - נאפע בשארה, בוגר הפקולטה להנדסת חשמל, הוא מהנדס בכיר המכהן כסגן נשיא אמזון AWS. בשארה הוא גם אחד משני מייסדיה של חברת אנפורנה לאבס שהמציאה ופיתחה את שבב הגרביטון (Graviton) שמיועד לשרתים ושמותקן במכשירי קצה של חברות כמו טוויטר, דאטה בריקס ואמזון.
בשארה הוא יליד חיפה, אבל חשוב מכך - יליד הטכניון! הוא נולד במעונות בזמן שאביו למד כאן לתואר שני, אף הוא בהנדסת חשמל. עם סיום לימודיו של האב עברה המשפחה לתרשיחא, שם הוא התגלה כתלמיד מחונן.
בשארה התקבל לטכניון, לתכנית רוטשילד למצויינים, וכשסיים את לימודיו החל לעבוד בחברת גלילאו שנמכרה באוקטובר 2000 לענקית השבבים מרוול. בשארה המשיך לעבוד במרוול כסמנכ"ל הטכנולוגיות של החברה.
בעת לימודיו בטכניון פגש בשארה את ביליק הרבויה, ובשנת 2011 הקימו השניים את חברת אנפורנה לאבס שהתמקדה בפיתוח שבבים לתעשייה, תחום שלא היה חדשני או פופולרי באותה עת. ההימור של השניים השתלם ובשנת 2015 נרכשה חברת אנפורנה לאבס על ידי אמזון תמורת 370 מיליון דולר. מאז התפתח תחום השבבים בעולם ובאמזון, שהפכה להיות היום מתחרה כבדת משקל לאינטל ולאנבידיה, שתי ענקיות עולמיות.
עם כזו דרך מרתקת, אין ספק שיש עוד מה לגלות. בהצלחה לנאפע בשארה.
דה מארקר - הכירו את ד"ר דפנה לייפנפלד חוקרת מוח שעוסקת מעל 20 שנים ברפואה מותאמת אישית, ובוגרת הפקולטה לרפואה בטכניון ואוניברסיטת הווארד.
ד"ר לייפנפלד היא גם אחת ממקימותיו של הסטארט אפ גנטיקה+ שזכה לאחרונה ב-17.5 מיליון יורו מהנציבות האירופית. חלק מהסכום יינתן לחברה כמענק וחלקו יופנה לקניית מניות שלה.
הסטארט אפ פיתח את NeuroKaire, כלי לבחירת התרופות המיטביות לטיפול בדיכאון קליני ומחלות מוח ונפש אחרות מבלי להמתין חודשים ואפילו שנים של ניסוי וטעייה שגובים זמן וכסף הן מהמטופל והן מהמערכת הרפואית.
הכלי אותו פיתחה גנטיקה+ נותן פיתרון חדשני, מעין ביופסיה למוח - בדיקת דם שהופכת תאי דם לתאי עצב שמייצגים את הפעילות המוחית ועל ידי ביומרקרים (סמנים ביולוגיים), יודעים לאפיין במדויק את המחלה של המטופל ולהתאים עבורו תרופה באופן אישי ומיטבי.
ברכות לסטארט אפ המרתק. אנו מחכים.ות להתפתחויות.
N12 - ד"ר אפרת דבש ריזנפלד, בוגרת הנדסת ביוטכנולוגיה ומזון, היא סמנכ"לית מחקר ופיתוח ואחת ממקימות חברת Bee-io, שמייצרת דבש מתורבת, ללא צורך בדבורים.
החברה, היחידה מסוגה בעולם, היא בשורה של ממש בתעשיית הפוד-טק העולמית, מייצרת את הדבש במעבדה בעזרת טכנולוגיה שמניעה תהליכים ביולוגיים ומדמה את התהליכים האנזימטיים בקיבת הדבורה.
ייצור הדבש באופן כזה אמור לתת מענה לתמותת הדבורים ולמחסור העולמי בדבש שנובע ממשבר האקלים וכעת גם מהמלחמה בין רוסיה ואוקראינה שמקרינה על כלל תעשיית המזון בעולם.
כלכליסט - שי קדם, בוגר תואר שני מהפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים, נבחר לאחרונה לתפקיד ראש מינהל תכנון ופיתוח תשתיות במשרד התחבורה.
ראש מינהל תשתיות הוא התפקיד הבכיר ביותר במשרד לאחר המנכ"ל.ית והוא עוסק בהיבטי תכנון וביצוע של כלל תשתיות התחבורה היבשתית בארץ וכן אחראי על חברות התשתית שמהוות את זרועות הביצוע של המשרד.
שי קדם הצטרף למשרד התחבורה בשנת 2015 וכיהן בשלוש השנים האחרונות כמנהל אגף בכיר תכנון תחבורתי והוביל את התכנון האסטרטגי של רשת התחבורה בישראל. לתפקיד החדש הוא מגיע עם ניסיון רב ורצון "לקדם את השינוי המשמעותי הנדרש במערכת התחבורתית של ישראל, כך שאזרחי ואזרחיות המדינה יוכלו ליהנות מנגישות מיטבית, מהירה ובטוחה למחוז חפצם".
הד הקריות - פרס המורה של המדינה הוענק השנה לעופר דנינו, בוגר הפקולטה להוראת הטכנולוגיה והמדעים ומורה בבית הספר המקיף אורט ביאליק, בטקס חגיגי במעמד שרת החינוך, ד"ר יפעת שאשא-ביטון
דנינו נבחר מתוך אלפי מורים, הודות להמלצות חמות שהעניקו לו תלמידים והוריהם בעבר ובהווה.
הוא בוגר בית הספר אורט ביאליק בעצמו ומלמד רובופיזיקה, גישה לימודית שמשלבת בין פיזיקה, מתמטיקה והנדסה ומועברת באמצעות טכנולוגית מתקדמות, במטרה לקרב את התלמידים למקצוע ההנדסה ולהנמיך אצלם את החששות מהמקצועות המדעיים בכלל.
דנינו גם הקים בפקולטה להנדסת חשמל ומחשבים מעבדה וירטואלית שמגשרת בין המעבדות השונות בפקולטה והוא מנחה במסגרת זו סטודנטים לתואר ראשון.
לצפייה בוידאו מהאירוע: https://www.facebook.com/Technion.Israel/videos/404336851597964/
הוספנו באתר אפשרות לתרומה חודשית, כזו שלא תופסת לך מסגרת באשראי, כזו שלא מכבידה לך על הכיס ושעדיין מהווה עזרה עצומה לכל הסטודנטיות והסטודנטים.
התרומות באתר מועברות ישירות לקרן המלגות לסטודנטים, שמדי שנה מעניקה מלגות בגובה של עשרות אלפי שקלים.
נודה לך על כל תרומה! לביצוע תרומה חודשית
TechRound - מור אסיא, מנכ"לית שותפה ומייסדת של iAngels, נבחרה לרשימת הנשים המשפיעות והמהפכניות בשוק הקריפטו.
מור היא בוגרת הטכניון מהפקולטה למתמטיקה ובוגרת מסלול 8200 בצבא, ובעברה עבדה גם ב-IBM, SAP ואמדוקס. היא נחשבת מומחית השקעות מוכרת בתחומי הפינטק, הבינה המלאכותית והאוטומוטיב.
iAngels היא חברת הון סיכון ופלטפורמה שמחברת בין משקיעים מרחבי העולם לבין חברות סטארטאפ בארץ באמצעות תהליך בדיקת נאותות. לחברה למעלה מ-300 מיליון דולר סך נכסים והשקעות ומעל 5,000 משקיעים מרחבי העולם והיא נכנסה לתעשיית הבלוקצ'יין בשלביה המוקדמים.
כיום יש ל-iAngels ידע וניסיון באחזקה מאובטחת של ארנקים אלקטרוניים, בביצוע פעולות מסחר ובניהול נכסים דיגיטליים והיא מהווה מעין גשר בין עולם ההשקעות המסורתי לבין עולם הבלוקצ'יין והקריפטו, מעצם העובדה שהיא מציעה את שירות בדיקת הנאותות שמבצע אנליזה מעמיקה לסטאראפים ומנהל נכון את הסיכונים והנכסים.
Chiportal - ועדת האותות של ChipEx2022, האירוע הבינלאומי המרכזי של תעשיית השבבים בישראל, העניקה לדן וילנסקי, בוגר הטכניון, את אות מוביל התעשייה העולמי.
וילנסקי, בוגר הפקולטות לחקלאות והפקולטה להנדסת מכונות, הקים מספר חברות, ביניהן קיוליק אנד סופה, יצרנית מובילה של כלי עבודת קצה לתעשיית הסמיקונדקטור; חברת KLA שמפתחת ומייצרת פתרונות למדידה ולבקרה של ייצור שבבים; ואפלייד מטריאלס, חברה בינלאומית אמריקאית הפועלת בתחום טכנולוגיית הננו-ייצור.
את פרס "מוביל התעשייה העולמי" קיבל וילנסקי על ההקמה וההובלה של החברות שהוזכרו, על שיתוף פעולה טכנולוגי דו-צדדי עם ארצות הברית בזמן היותו מנכ"ל קרן בירד למחקר ולפיתוח תעשייתי ועל פעילותו לעידוד הדור הצעיר להצטרף לתעשיית הייטק.
ארגון בוגרי הטכניון מברך את דן וילנסקי על קבלת האות החשוב.
FUS - ארגון בוגרי הטכניון אבל על מותו בטרם עת של ד"ר יואב מדן, בוגר הפקולטה לאווירונאוטיקה וחלל.
לאחרונה התבשר ד"ר מדן על כך שיקבל בסוף אוקטובר פרס מפעל חיים על תרומתו העצומה, על הישגיו ועל כך שהקדיש יותר מ-23 שנות חיים לתחום האולטרסאונד הממוקד ולשיפור חיי מטופלים.
הפרס יינתן לד"ר מדן באוקטובר הקרוב על ידי הקרן לחקר אולטרסאונד ממוקד (Focused Ultrasound Foundation) שנוסדה בשנת 2006 במטרה לשנות את חייהם של מיליוני אנשים באמצעות שימוש בטכנולוגיית אולטרסאונד לא פולשנית בביצוע ניתוחים. טכנולוגיה זו רותמת את גלי האולטרסאונד וממקדת אותם באיבר המטרה, לצורך טיפול בו, מבלי להשפיע אל איברים אחרים. התהליך כולו מתבצע בתוך מכשיר MRI שמאפשר לרופא להתבונן בגוף המטופל ולהנחות את הטיפול ברמת דיוק גבוהה.
ד"ר מדן הוא מדען ויזם טכנולוגי, מהחלוצים בתחום האולטרסאונד הממוקד. הוא כיהן מעל עשור כמדען הראשי וכסגן נשיא של חברת Insightech שמובילה בתחום הטיפולים הלא פולשניים באמצעות גלי אולטרסאונד וכן היה ממקימי העמותה חיפה 3D שעוסקת בפיתוח והדפסת ידיים (פרוטזות) מותאמות אישית בתלת מימד.
כיום ד"ר מדן הינו חבר בוועדה המדעית המייעצת לקרן.
חדשות כאן - עומר בר אילן ורועי מור, בוגרי הפקולטה לפיזיקה ולהנדסת חשמל, הקימו את חברת לינקסייט (Lynxight) שפיתחה טכנולוגיה למניעת טביעות בבריכות שחייה ולזיהוי מצבי מצוקה במים בשלב מוקדם.
המערכת פועלת באמצעות מצלמות וידאו שמוצבות גבוה מעל הבריכה, סוקרות ומנתחות את המתרחצים ללא הרף ומתריעות על התנהגות חריגה (למשל מספר גבוה של מתרחצים, צפיפות או התקהלות באזור מסויים בבריכה).
בנוסף להיותם בוגרי טכניון, מור ובר אילן הם גם יוצאי רפא"ל, שם היו חלק מפיתוח כיפת ברזל, כך שמבחינתם הפיתוח של Lynxight הוא המשך ישיר והם מגדירים אותו כ"כיפת ברזל במים", מפני שגם כאן מדובר בראייה ממוחשבת מבוססת בינה מלאכותית.
המערכת כבר פועלת בהצלחה בבריכות ציבוריות ברחבי הארץ, בקיבוצים וברשתות מלונות ומכוני כושר.
יישר כוח על טכנולוגיה כה חשובה ומצילת חיים!
Geektime - בתאריך 22.4.2022 אנו מציינים את יום כדור הארץ, וזה הזמן להכיר ולהזכיר שני סטארטאפים סביבתיים חשובים שנותנים כתף להתמודדות עם אחד ממשברי האקלים החמורים ביותר בתולדות האנושות.
בריזומטר הוקמה ב-2016 על ידי אמיל פישר, בוגר הפקולטה למדעי המחשב, ורן קורבר, בוגר הפקולטה להנדסה אזרחית וסביבתית.
החברה פיתחה טכנולוגיות לחיזוי איכות האוויר בסביבת המגורים, עם התמקדות במפגעים סביבתיים ובריאותיים כמו זיהום אוויר, אבקנים ושריפות. החיזוי מתבסס על איסוף נתונים מאלפי מקורות, עיבוד שלו באמצעות בינה מלאכותית ולמידת מכונה והנגשה של המידע באפליקציה ידידותית ונוחה לשימוש.
בדרך זו מבקשים פישר וקורבר להעלות את המודעות לאוויר שאנו נושמים ולעזור לנו לקבל החלטות מושכלות לגבי מועד היציאה מהבית והיעד אליו פנינו מועדות וכן לגבי אפשרויות ההגנה המיטביות עבורנו.
חברת הכוורות הרובוטיות Beewise הוקמה ב-2018 על ידי הלל שרייר, בוגר הפקולטה למתמטיקה, ובועז פטרזיל, בוגר הפקולטה להנדסת חשמל ומחשבים, במטרה להציע פיתרון לבעיה שהופכת אקוטית עם הזמן - קריסת כוורות. החברה פיתחה כוורת חכמה, מעין פלטפורמה שמשלבת מערכת רובוטית מודולרית עם תוכנה המבוססת על בינה מלאכותית, שיכולה להתריע בזמן אמת על בעיות שונות בכוורת ועוזרת לייצר תנאים אופטימליים עבור הדבורים ועבור תהליך ייצור הדבש.
תודה רבה לכל בוגרינו שבוחרים להיטיב עם כדור הארץ ועם הסביבה.
כלכליסט - פרופ' אליעזר שלו, פרופסור אמריטוס ובוגר הפקולטה לרפואה בטכניון, נבחר לאחרונה לנשיא מכללת תל-חי.
פרופ' שלו הוא רופא נשים ומשמש גם כיו"ר המועצה הלאומית לרפואת נשים, נאוטולוגיה וגנטיקה במשרד הבריאות.
בשנת 2017 הוא זכה באות מפעל חיים של משרד הבריאות ונכתב עליו ש"פעילותו בתחום רפואת הנשים, המיילדות והפריון קידמה רבות את הטיפול המקצועי בארץ בכלל ובפריפריה בפרט".
בעברו היה פרופ' שלו, בין שלל תפקידיו, גם מנהל מחלקת נשים ויולדות במרכז הרפואי העמק, יו"ר האיגוד למיילדות וגניקולוגיה ודיקאן הפקולטה לרפואה בטכניון.
בשנים האחרונות סייע בהקמת הטכניון בסין וכיהן בו כסגן הנשיא לאקדמיה ומחקר, וניסיונו בהקמה ובפיתוח מוסדות אוניברסיטאיים היה בין הסיבות שבזכותן נבחר לנשיא מכללת תל חי.
ארגון בוגרי הטכניון מאחל לפרופ' אליעזר שלו בהצלחה רבה בתפקידו החדש והמאתגר!
כרטיס אשראי UNIQ לבוגרי הטכניון הוא כרטיס אשראי חוץ בנקאי מבית חברת האשראי MAX מסוג VISA, המעניק פטור מלא מעמלת דמי כרטיס והטבות רבות נוספות.
גלובס - כמדי שנה מפרסם מגזין גלובס את רשימת 50 הנשים המשפיעות של ישראל.
לצד נשים מרשימות אחרות, מונה הרשימה של 2022 גם 4 נשות טכניון שאין ספק שכל אחת מהן מהווה השראה בתחומה:
- פרופ' שולמית לבנברג, ראש מעבדת תאי הגזע בטכניון ואחת ממייסדי חברת הפודטק אלף פארמס שמייצרת רקמות בשר מתאי גזע, או במילים אחרות - בשר מתורבת. את הטכנולוגיה של החברה פיתחה פרופ' לבנברג בעצמה על סמך מחקר תאי הגזע שהיא מבצעת כאן בטכניון. הטכנולוגיה החדשנית מיושמת בתחומים אחרים, כגון ייצור רקמות להשתלה ויצירת כלי דם.
- ד"ר שרון אלרעי פרייס, ראש שירותי בריאות הציבור ובוגרת הפקולטה לרפואה. אין צורך להציג את פועלה הרב והמוכר של ד"ר אלרעי פרייס בהתמודדות המדינה עם הקורונה, שכללה בין היתר קמפיינים לעידוד החיסון, מדיניות בדיקות ומעקב אחר תופעות הלוואי של החיסון. כל אלה העניקו לה את המקום ברשימת הנשים המכובדת.
- שלומית וייס, בוגרת הפקולטות למדעי המחשב והנדסת חשמל וסגנית נשיא בכירה באינטל העולמית. במסגרת תפקידה אחראית וייס על אלפי מהנדסים ומהנדסות ועל פיקוח תחום פיתוח ותכנון השבבים של אינטל העולמית. היא ידועה כמנהלת פתוחה ואיכפתית שחשוב לה להוות דוגמה אישית והיא מצפה לכך גם מהכפופים לה.
- דלית זילבר, בוגרת תואר שני מהפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים במסלול תכנון ערים, היא מנכ"לית מינהל התכנון והיתה אחראית, בין השאר, על ההחלטה לסיים את תמ"א 38 ולהסב אותה לתכנית מתקדמת להתחדשות עירונית ועל התכנית האסטרטגית למדינת ישראל ל-2040 בתחומי הדיור, התשתיות, התחבורה, התעסוקה והשטחים הפתוחים. זילברג מסיימת באוגוסט השנה את הקדנציה שלה.
ארגון הבוגרים מברך את הטכניוניסטיות שלנו!
פורבס - 5 בוגרי טכניון - אופיר צוק (צ'קון), ד"ר רועי ברנר, ד"ר אביב יחזקאל, אמיר עברי ואלכס בואזיז - נבחרו לרשימת 30under30 של מגזין פורבס לשנת 2022.
אופיר צוק (צ'קון), בוגר הפקולטה להנדסת מכונות, הוא מייסד שותף ומנכ"ל Datagen שמייצרת סימולציות ויזואליות שמדמות את העולם האמיתי ומספקות דאטה למנועי בינה מלאכותית עבור חברות גלובליות גדולות.
ד"ר רועי ברנר, בוגר תואר שני בפיזיקה, הוא חוקר לטכנולוגיות בינה מלאכותית ובפרויקט מאיץ החלקיקים ב-CERN, הארגון האירופי למחקר גרעיני בשווייץ. ד"ר ברנר הוא החוקר הצעיר ביותר של המשלחת הישראלית לפרויקט.
ד"ר אביב יחזקאל, הדוקטור הצעיר ביותר של הפקולטה למדעי המחשב, הוא מייסד שותף בסטארטאפ הסייבר Cynamics שעוסק בזיהוי מתקפות ברשת והתרעה עליהן בזמן אמת.
אמיר עברי, בוגר הפקולטה להנדסת חשמל, הוא חוקר ומפתח מערכות בינה מלאכותית במיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח. עברי הזוכה הצעיר ביותר בפרס ג'ייקובס לחוקרים מצטיינים שהוענק לו פעמיים ברציפות. במסגרת תפקידו הוא עוסק בפיתוח מערכות אלגוריתמים העזרת בינה מלאכותית ומתמקד בפתרון בעיות בתחומים שונים.
אלכס בואזיז, בוגר בית הספר הבינלאומי בטכניון, הוא מייסד ושותף בחברה האמריקאית-ישראלית DEEL שמפתחת פלטפורמה ליצירת חוזי העסקה ותשלומי שכר לשכירים ומקיימת שותפויות עסקיות ברחבי העולם. אלכס כבר הספיק לייסד ולהקים כמה סטארטאפים ואף להפוך לחד-קרן, כך שמבחינתו זו רק ההתחלה.
ברכות שלוחות לבוגרים המבטיחים.
תעשיה 4.0 - כבוד עצום לטכניון ש-6 מבוגרותיו נמצאות בחוד החנית של תעשיה 4.0 ומככבות ברשימת הנשים המובילות בתחום:
- פרופ' אמריטה מרים ארז, בוגרת הפקולטה להנדסת תעשיה וניהול, היא כלת פרס ישראל במדעי הניהול לשנת 2005. פרופ' ארז מכהנת כסגנית דיקן תכנית MBA בפקולטה להנדסת תעשייה וניהול, יו"ר המועצה הלאומית לקידום נשים במדע וטכנולוגיה, יועצת נשיא הטכניון בנושאי שיוויון מגדרי ובנוסף גם הקימה את מרכז הידע והחדשנות בטכניון ועומדת בראשו משנת 2008.
- ד"ר מיטל שגב-בר, בוגרת הפקולטות לכימיה, הנדסת חומרים ולננו-מדעים וננו-טכנולוגיה, היא אחת מהמייסדות וה-CTO של הסטרארטאפ Feelit, שמפתח חיישנים מודפסים ושזכה לאחרונה במקום הראשון בתחרות תעשיה 4.0. הטכנולוגיה שפיתחה החברה מאפשרת להדביק על גבי מכשירים וחפצים שונים מדבקות גמישות עם דיו חכם (RetroFeel), שביכולתן להתאים עצמן לצורת הגוף עליו הן מודבקות. כך הן הופכות למעשה למעין "עור מלאכותי" שדרכו ניתן למדוד ולאמוד את המצב המכני של החומר ואף להתריע על תקלות בקווי היצור לפני שהן קורות.
- ד"ר לי-בת נלסון, בוגרת תואר שני מהפקולטה למדעי המחשב ומומחית להדפסת תלת-מימד. ד"ר נלסון משמשת כנציגה הישראלית בארגון העולמי Women in 3D Printing שחרת על דגלו לשלב עד 50% נשים בתעשיית הדפסת תלת-מימד מכלל העובדים והמעסיקים. בנוסף להיותה שגרירה ישראלית, ד"ר נלסון היא גם סמנכ"לית ובעלים שותפה בחברת הסטארטאפ Leo Lane שמבקשת לשפר ולייעל את תחום הייצור באמצעות שירות ענן שמאפשר אחידות ובקרה על איכות המוצרים המודפסים.
- נטע-לי מאירי, בוגרת תואר שני מהפקולטה להנדסת תעשיה וניהול ומנהלת חדשנות דיגיטלית גלובלית בנסטלה העולמית. נטע-לי מקדמת אג'נדה משולבת של יזמות חברתית ועסקית בכל תפקידיה ובעברה שימשה כמנכ"לית Impact 8200, תכנית האצה למיזמים חברתיים-טכנולוגיים מטעם עמותת בוגרי 8200, שנחשבת לאחת מהתכניות המובילות בישראל בתחום.
- קרן רובין, בוגרת הפקולטות להנדסת תעשיה וניהול וביוטכולוגיה ומזון, וסמנכ"לית משאבי האנוש בסטארטאפ Augury שמפתחת פתרונות מבוססי בינה מלאכותית לזיהוי מוקדם של כשלים במכונות תעשייתיות. קרן היתה שותפה פעילה בהתפתחות החברה במיוחד בתקופת הקורונה, כשהיא מובילה את תחום גיוס העובדים תוך הסתגלות מהירה לשוק העבודה והבנה ש"חברה צריכה לדעת לייצר עניין, סביבת עבודה טובה ואפשרות התפתחות וקידום".
- גופנה ליס-רובין, בוגרת הפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון ומנהלת החדשנות באסם נסטלה. במסגרת תפקידה גופנה אחראית לבדיקה ובחירה של טכנולוגיות חדשניות ופורצות דרך בתחום הפודטק, שיוטמעו בחברה וייצרו שיתופי פעולה בינה לבין סטארטאפים ישראלים.
הארץ - פרופ' מוסא יודעים מהפקולטה לרפואה בטכניון הוא חתן פרס ישראל בתחום חקר מדעי החיים לשנת תשפ"ב.
הפרס יוענק לפרופ' יודעים על הישגים מדעיים חלוציים ופורצי דרך בתחום הנוירו-פרמקולוגיה, ובמיוחד על מחקרו ארוך השנים ועל תרומתו לפיתוח התרופה אזילקט (רסאג'לין) לטיפול במחלת הפרקינסון.
פרופ' יודעים החל לימודי רפואה בקנדה, אך עשה הסבה לתחום הנוירו-פרמקולוגיה בעקבות דיכאון קשה בו לקה אביו. הוא ביקש להבין את התהליכים המתרחשים במוח וכיצד הם משפיעים על ההתנהגות, כשמטרת העל שניצבה לנגד עיניו היתה למצוא תרופות לדיכאון, אלצהיימר ופרקינסון.
פרופ' יודעים הקים בשנת 1977 את המחלקה לפרמקולוגיה בבית הספר לרפואה בטכניון והוא ניהל במשך שנים את המרכז ע"ש איב טופף לחקר מחלות נוירודגנרטיביות בפקולטה. הוא העמיד דורות של סטודנטיות.ים שעם רובם הוא מקפיד לשמור על קשר, פרסם מאות מאמרים וזכה בעשרות פרסים, ביניהם פרס הרשל ריץ מהטכניון (פעמיים) ופרס א.מ.ת. היוקרתי.
ארגון הבוגרים מבקש להודות לפרופ' יודעים על תרומתו המשמעותית לפיתוח תרופות למחלות קשות אלה ומברך על זכייתו בפרס!
וואלה - בימים טרופים אלה, לנוכח המלחמה המתרחשת באוקראינה ואל מול גל הפליטים העצום ששוטף את אירופה ושחלקו מגיע גם לישראל, מונה בארץ אחראי לנושא - מאיר שפיגלר, בוגר הפקולטה להנדסת חשמל ומנכ"ל הביטוח הלאומי היוצא.
שפיגלר הגיע ללימודיו בטכניון לאחר שסיים מסלול אלקטרוניקה בתיכון, שנתיים נוספות של הנדסאות אלקטרוניקה וקורס לוחמה אלקטרונית בחיל הים במסגרת שירותו הצבאי.
בנוסף לתואר בטכניון, שפיגלר סיים שני תארים נוספים - תואר ראשון במשפטים ותואר שני במינהל עסקים.
שפיגלר הוא עובד מדינה מאז שנת 2001, וכיהן בתפקידים בכירים כמנכ"ל קק"ל וכמנכ"ל משרד הדתות, ומשנת 2016 ועד לאחרונה כמנכ"ל ביטוח לאומי. יחד עם זאת, אפשר לומר שגם את שירותו הציבורי החל שפיגלר בטכניון, עת שימש יו"ר אגודת הסטודנטים.
שפיגלר מונה לאחרונה לתפקידו הנוכחי כראש צוות המשימה הלאומי לקליטת עולים מאוקראינה, רוסיה ומדינות חבר העמים במטרה לתכלל ולתאם את הטיפול בהם בין משרדי הממשלה וגורמים רשמיים נוספים.
ארגון בוגרי הטכניון מאחל למאיר שפיגלר בהצלחה בתפקידו החשוב ומייחל לבואה של הפסקת אש במהרה.
ארגון הבוגרים - יום הפאי הוא יום מיוחד. סביב המספר המעניין הזה נקשרו הרבה אנקדוטות וסיפורים.
מוזמנות.ים להיכנס ולקרוא חלק מהם, רצוי עם חתיכת פאי ליד :)
בוגרות מדברות לכבוד יום האישה. לצפייה בפלייליסט הבוגרות, לחצו כאן
וואלה - עם העליה במספר ההרוגים בתאונות הדרכים, גובר הצורך לטפל במכת מדינה זו מכל הכיוונים. אחת הדרכים היא הזווית הטכנולוגית, שבה ניתן למצוא מספר מיזמים בולטים שהגו ופיתחו בוגרי ובוגרות הטכניון:
Ad Knight של ד"ר יונתן אביר וד"ר אריה אביר, אב ובן, שניהם בוגרי הפקולטה להנדסת מכונות, שעלו על נתון מרעיש - כ-50% מכלל הולכי הרגל ורוכבי האופניים והקורקינטים מוגדרים כמשתמשי דרך פגיעים, כאלה שמערכות ההתראה ברכב מתקשות לזהות אותם ולהתריע עליהם לנהגים.
הפיתוח של בני משפחת אביר הינו מערכת בטיחות בעלת טכנולוגיית חישה לזיהוי תנועות ומיקומים, שמקשרת בין משתמשי הדרך לבין כלי התחבורה, תוך שימוש בחיישן ייחודי שיודע לחזות את התנהגותם. השימוש במערכת מתבצע על ידי טלפון או שעון חכם ואינו כרוך ברישום או במתן פרטים מזהים ובכך נשמרת פרטיות המשתמשים.
MOBI - פלטפורמה שאחד ממייסדיה הוא דב גנאור, בוגר הפקולטה להנדסה אזרחית וסביבתית. MOBI (קיצור של Mobility Insight) היא מיזם טכנולוגי שמטרתו לצמצם את העומס בכבישים וכתוצאה מכך גם את מספר תאונות הדרכים, והוא עושה זאת על ידי ניתוח בזמן אמת של התנועה וחיזוי עתידי שלה, ותוך כדי כך גם ניהול של כלי הרכב והתחבורה והפנייה שלהם לדרכים חלופיות או מתן פתרונות אחרים.
ANYWAY הוא פרויקט ללא מטרות רווח שמיועד להנגיש לציבור את מפת תאונות הדרכים ולהפריך את הטענה הרווחת שמדובר בגזירת גורל. גם בפרויקט זה יש לטכניון נציגה מובחרת, עתליה אלון, בוגרת הפקולטה להנדסת חשמל, שמשמשת כמנהלת מחקר ופיתוח ושרוצה לקדם גם כאן בארץ את החזון השוודי של אפס תאונות דרכים.
N12 - סרטן המעי הגס הוא גורם המוות השני בשכיחותו בישראל. על אף הנתונים המבהילים, סוג סרטן זה, בניגוד לסוגי אחרים, ניתן למניעה ויש מה לעשות - בדיקת קולונוסקופיה או בדיקת דם סמוי בצואה יכולות להוביל לגילוי מוקדם של המחלה ובכך להגדיל את סיכויי ההחלמה לכ-90%.
ד"ר שלמה לבקוביץ', בוגר הפקולטות לביולוגיה ולרפואה בטכניון, עוסק בתחום מעל 25 שנה והוא גם המייסד של עמותת "צו מניעה" שמאגדת את כלל המידע בנושא סרטן המעי הגס. לפי ד"ר לבקוביץ' אם אתם בני 50 ומעלה, בצעו קולונוסקופיה כל 5-10 שנים ובדיקת דם סמוי בצואה כל שנה. מעבר לכך, חשוב לשמור על תזומנה נכונה ועל אורח חיים בריא. מוזמנים לקרוא עוד על הפעילות המבורכת של עמותת "צו מניעה".
היום בעמק - פרופ' רונן שפיגל, בוגר הפקולטה לרפואה, קיבל את אות המחלות הנדירות לשנת 2022, במסגרת הכנס ה-8 לציון יום המחלות הנדירות הבינלאומי.
אות ההוקרה מוענק על הצטיינות במתן טיפול רפואי, על תרומה מיוחדת לקידום הטיפול, המחקר והמודעות למחלות נדירות, על הישג מקצועי או על סיוע מיוחד בטיפול בחולים ובבני משפחותיהם שחלו במחלה נדירה.
פרופ' רונן שפיגל הוא מומחה ברפואת ילדים, גנטיקה רפואית ובמחלות מטבוליות. הוא סיים את לימודי הרפואה בטכניון והמשיך להתמחות במרכז הרפואי העמק וכיום הוא מנהל המחלקה לרפואת ילדים ב' ומנהל שותף של המרכז למחלות נדירות בבית החולים וכן מכהן כחבר סגל בכיר בפקולטה לרפואה בטכניון.
המרכז למחלות נדירות שהיה שותף להקמתו הוא אחד מ-4 מרכזים ייחודיים בארץ והוא מיועד לאבחון, יעוץ ולטיפול במחלות ששכיחותן היא פחות מ-1/10,000 תושבים ומרביתן מלוות בתחלואה קשה ולעיתים גם בתמותה מוקדמת.
ארגון הטכניון מודה לפרופ' שפיגל על תרומתו לתחום זה ומברך אותו על זכייתו.
ידיעות הגליל - ד"ר רוני בן אבי, בוגר הפקולטה לרפואה, ומומחה לניתוחי חזה ולב, הצטרף לאחרונה למרכז הרפואי העמק לצורך הקמה וניהול של יחידה חדשה לניתוחי חזה.
מדובר בלא פחות מבשורה לתושבי הצפון שיקבלו מענה במקרים של תאונות וחבלות ובמצבים שמצריכים ניתוחים מורכבים, בין השאר בזכות שיתוף פעולה עם המחלקה האונקולוגית בבית החולים.
עם סיום לימודיו בטכניון, עשה ד"ר בן אבי התמחות כפולה בניתוחי חזה ובניתוחי לב בבית החולים שיבא תל השומר והתמחות נוספת בקנדה, וכאשר חזר לארץ הקים את היחידה לניתוחי חזה בבית החולים פוריה בטבריה.
ד"ר בן אבי מתגורר בעמק יזרעאל ולכן רואה חשיבות רבה בהנגשת מענה רפואי לתושבי הצפון ולקידום תחום הרפואה באזור.
ארגון בוגרי הטכניון מאחל לד"ר בן אבי הצלחה בתפקידו החדש.
אתר הטכניון - שני אנשי טכניון זכו השנה בפרס ישראל לשנת תשפ"ב - פרופ' אמריטוס יהושע זק בקטגוריית חקר הפיזיקה והכימיה, ופרופ' אמריטוס יורם פלטי בקטגוריית יזמות וחדשנות טכנולוגית. הפרס יוענק להם ביום העצמאות.
פרופ' יהושע זק, בוגר הפקולטה לפיזיקה, זכה בפרס בשל פיתוח כלים מתמטיים המשמשים לפיענוח תופעות הולכה חשמלית בשדה מגנטי ושמאפשרים ניבוי חומרים בעלי תכונות ייחודיות לבניית התקנים אלקטרוניים.
זו אינה זכייתו הראשונה של פרופ' זק, שבשנת 2014 קיבל את מדליית ויגנר היוקרתית שניתנת למי שיש לו תרומה יוצאת דופן להבנת הפיזיקה באמצעות תורת הקבוצה, ושעל שמו רשומים הישגים רבים בפיזיקה.
פרופ' יורם פלטי מהפקולטה לרפואה, הוא ממקימי בית הספר לרפואה בטכניון ושימש בה כחבר סגל שנים רבות.
פרופ' פלטי פועל רבות בתחומו והוא נחשב ליזם סדרתי של חברות וסטארטאפים רפואיים, כשגולת הכותרת היא חברת נובוקיור (NovoCure) שבזכות הטכנולוגיה שפיתחה מוענק לו פרס ישראל.
חברת נובוקיור פיתחה שיטה פורצת דרך לטיפול חשמלי במספר סוגי סרטן, שהוא בעל רמת סלקטיביות גבוהה ושאינו פולשני, ועד כה היא טיפלה בכ-20 אלף חולים ב-250 מרכזים רפואיים ברחבי העולם.
פורטל DoctorsOnly - ד"ר יובל שפירא, בוגר הפקולטה להנדסה ומנהל היחידה לשחזור עצבים פריפריים במרכז הרפואי איכילוב בתל אביב, מונה ליו"ר הועדה לניתוחי עצבים פריפריים בפדרציה העולמית לנוירוכירורגיה.
עם סיום לימודיו בטכניון, התמחה ד"ר שפירא בנוירוכירורגיה באיכילוב ועשה השתלמות בתחום בקנדה, כאשר חזר לארץ התמנה לתפקידו הנוכחי באיכילוב, ביחידה שהיא בלעדית בארץ.
המינוי של ד"ר שפירא ליו"ר הועדה בפדרציה העולמית לנוירוכירורגיה, ארגון שמאגד בתוכו את האיגודים הנוירוכירורגיים מכל העולם, מעמיד את ד"ר שפירא ואת המרכז הרפואי איכילוב בשורה הראשונה עם מחלקות מובילות בעולם.
e-Med - ד"ר ברנרד ברזילי, בוגר הפקולטה לרפואה, הצטרף לאחרונה לצוות המרכז הרפואי מעייני הישועה, עם מינויו למנהל אגף פגים וילודים.
ד"ר ברזילי הוא מומחה בכיר ברפואת ילדים וברפואת ילודים ופגים, ובשנים האחרונות כיהן כמנהל היחידה לטיפול נמרץ בילוד במרכז הרפואי אסף הרופא. בנוסף, ד"ר ברזילי משמש גם כיו"ר האקדמיה לרפואת ילודים ופגים והוא בעל ניסיון רב בהכשרת צוותים רפואיים וסיעודיים ברפואת פגים.
עם כניסתו לתפקיד אמר ד"ר ברזילי כי הוא שמח להוביל את הצוות והוסיף "יצאנו לדרך". אנו בארגון הבוגרים מצטרפים לברכות ומאחלים לד"ר ברזילי בהצלחה!
מקומונט (ירושלים) - מכון הלב במרכז הרפואי שערי צדק מינה לאחרונה את פרופ' שמי קרסו, בוגר הפקולטה לרפואה בטכניון, למנהל היחידה לקרדיולוגיה בלתי פולשנית. היחידה מתמחה במתן שירותי דימות מתקדמים, בהערכות פיזיולוגיות ומכניות של מדורי הלב השונים ובפעילויות מבניות מורכבות בחדר הצנתורים, תחום אותו ד"ר קרסו הוביל במשך שנים.
פרופ' שמי קרסו החל את דרכו כעתודאי בטכניון. הוא שירת בצבא קבע כרופא גדודי וחטיבתי ומאז שחרורו התמחה ברפואה פנימית ובקרדיולוגיה בבתי חולים בארץ, ביניהם רמב"ם ותל השומר, ובחו"ל.
כמו כן, פרופ' קרסו היה אחראי להקמתה של יחידת דימות בלתי פולשני של הלב במרכז הרפואי פדה-פוריה.
כיום משמש פרופ' קרסו במספר תפקידים ציבוריים בוועדות רפואיות בארץ ובעולם וכן כיועץ לחברות הזנק רפואיות שמפתחות אמצעי חדשניים לבעיות לבביות.
ארגון הבוגרים מברך את פרופ' קרסו בתפקידו החדש ומאחל לו בהצלחה!
אתר הטכניון - פרופ' אמריטוס פרץ לביא, ששימש במשך עשור כנשיא הטכניון, זכה לאחרונה באות המפקד, העיטור הגבוה ביותר של מסדר הדקלים של האקדמאים הצרפתי (L'ordre des Palmes Académiques), שמוענק לאישים בולטים מהאקדמיה עבור תרומה משמעותית לאוניברסיטאות, לחינוך או למדע.
פרופ' לביא הוא בעל שם עולמי לחקר השינה והוא בעל תרומה והשפעה עצומות בתחום זה, כשבין השאר היה חלק ממספר החלטות ציבוריות כגון ביטול שעת האפס בבתי הספר היסודיים, הנהגת שעון הקיץ והפעלת הגל השקט במלחמת המפרץ הראשונה בשנת 1991.
כמו כן, פרופ' לביא היה אחראי להקמת המעבדה לחקר השינה בטכניון והמעבדה הראשונה בישראל לאבחון הפרעות בשינה, וכיום הוא מכהן כיו"ר אגודת ידידי הטכניון ויו"ר המועצה הלאומית למחקר ופיתוח אזרחי (המולמו"פ).
mynet - ד"ר ענת איליביצקי, בוגרת הפקולטה לרפואה, מונתה לאחרונה לתפקיד מנהלת המחלקה לדימות רפואי בבית החולים רמב"ם.
ד"ר איליביצקי החלה את דרכה בטכניון כעתודאית מצטיינת ומיד לאחר מכן החלה לעבוד בבית החולים. היא עברה השתלמויות נוספות בתחום הדימות ושישמה כמנהלת יחידת דימות ילדים בבית החולים לילדים ע"ש רות רפפורט, שהיא נמנית עם מקימיה.
ד"ר איליביצקי היא גם מרצה קלינית בכירה בפקולטה לרפואה בטכניון.
מינוי בכיר נוסף של בית החולים רמב"ם הוא של קובי בוסל, בוגר הפקולטה להנדסה אזרחית, שנבחר לשמש כמנהל מחלקת הנדסה ובינוי של הקריה הרפואית.
קובי עובד בבית החולים מעל עשור וביצע בו שורת תפקידים, בין השאר מנהל מחלקת האחזקה של בית החולים וסגן מנהל מחלקת הנדסה ובינוי.
במהלך השנים קובי ליווה מספר פרויקטים חשובים בבינוי, כמו זה של הקמת הקמפוס המערבי, ובתקופת הקורונה אף היה אחראי להקמה והסבה של מחלקות ומתחמים בכדי לספק טיפול מיטבי לחולים.
גלובס - ניר אייל, בוגר הפקולטה להנדסה אזרחית וסביבתית, ועלי איוב, בוגר הפקולטה למדעי המחשב, נכנסו לרשימת 40 הצעירים המבטיחים מתחת לגיל 40 של אתר החדשות גלובס.
40 הצעירים נבחרו מתוך רשימה של 2,000 מועמדות ומועמדים, בזכות כישורי המנהיגות שלהם שעתידים להשפיע על המשק הישראלי.
ניר אייל, מהנדס תנועה ראשי בחברת נתיבי איילון, הוא בוגר הפקולטה להנדסה אזרחית וסביבתית בהצטיינות. לדבריו, תחבורה מאז ומעולם העסיקה אותו והעבודה הנוכחית היא הייעוד של חייו.
עלי איוב, דירקטור בכיר להנדסת תוכנה ב-Nvidia, הוא בוגר הפקולטה למדעי המחשב ומעיד על עצמו שמסיום לימודיו עבד בתחום, תחילה במלאנוקס וגוגל וכעת בחברה הנוכחית. איוב הוא גם שותפו של ד"ר חסן עבאסי לאפליקציית משלוחי האוכל HAAT, שמספקת שירות למקומות נטולי תשתית שהניווט בהם אינו טריוויאלי. ד"ר עבאסי נבחר לאחרונה אף הוא לרשימת הצעירים המבטיחים מתחת לגיל 40 לשנת 2021 של אתר ice וכן לאחת מ-12 הדמויות המשפיעות בתחום הפינטק של tech12.
ברשימה נמצאת גם עדי ברלינר סנדריי, מנהלת היחידה להיענות מטופלים מבוססת נתונים במכון המחקר של הכללית, שעושה בימים אלו את הדוקטורט שלה בטכניון בפקולטה להנדסת תעשיה וניהול. הדוקטורט משלב את תחום למידת המכונה עם מדעי ההתנהגות במטרה להתאים באופן אישי ואנושי התערבויות כדי להגביר את היענות הצוות והמטופלים לטיפול מומלץ.
וואלה - מירב גרוסמן, בוגרת הפקולטה להנדסת תעשייה וניהול במסלול הנדסת מערכות מידע, מונתה למנכ"לית המכון לייצור מתקדם.
לגרוסמן 30 שנות ניסיון בתעשייה ומאחוריה שלל תפקידים ניהוליים, בין השאר מנכ"לית פניציה שילד וסמנכ"לית שרשרת אספקה ב-Q Medical Devices.
עם כניסתה לתפקיד אמרה גרוסמן: "מבחינתי זוהי שליחות גדולה. אני מתרגשת לקבל על עצמי תפקיד חשוב זה ולסייע לאלפי מפעלים בישראל לפרוץ קדימה".
המכון לייצור מתקדם, שממוקם באזור התעשייה תפן, הוקם ב-2020 ביוזמת משרד הכלכלה במטרה לקדם חדשנות במפעלי תעשייה. המכון מספק שירותי אבחון וייעוץ מסובסדים לחברות תעשייה, לגופי ממשל, לאקדמיה ועוד, בכדי לייעל תהליכים ולשפר את הפריון בעזרת הטמעת טכנולוגיות מתקדמות.
ice - האקדמיה לקולנוע וטלוויזיה הודיעה על מינויו של ליאור ששון למנכ"ל הארגון. ששון הוא בוגר הפקולטה להנדסה אזרחית וסביבתית יש לו רזומה עשיר בתחום. עד לאחרונה הוא היה יועץ חיצוני לקרן הקולנוע הישראלי, ובעבר ניהל במשך 4 שנים את ביתן הקולנוע הישראלי בפסטיבל קאן ואת חממת סם שפיגל לקולנוע בינלאומי, לצידו של רנן שור. בנוסף שימש ששון בין השנים 2009-2011 כנספח תרבות של ישראל בלוס אנג'לס.
אסף אמיר, יו"ר האקדמיה, אמר עם מינויו של ששון לתפקיד כי "הוא איש שחי ונושם קולנוע וטלוויזיה, ופועל ללא לאות לשגרר את ישראל ואת היצירה הישראלית".
ארגון בוגרי הטכניון מברך את ליאור ששון על התפקיד החדש והמעניין!
tech12 - שוק ההון סיכון הישראלי עבר תהפוכה בשנה האחרונה עם כניסתן של ענקיות בינלאומיות כמו Tiger Global ו-Insight Capital וכיום הוא חווה ירידות שווי חדות בשוק הציבורי.
יחד עם זאת, המשקיעים המקומיים משדרים אופטימיות ומצפים כבר ליום שאחרי, וזו הסיבה שאתר החדשות tech12 שמסקר את תחום ההייטק, בחר את 12 הדמויות המשפיעות על שוק ההון סיכון המקומי.
בגאווה רבה אנו מציינים שמתוך 12 המשפיעות והמשפיעים, 4 הם בוגרי טכניון, שניים בוגרי הפקולטה להנדסת תעשיה וניהול: יפעת אורון, מנהלת פעילות קרן בלקסטון בישראל, ופאדי סווידאן, מנהל פיתוח עסקי בקרן הון סיכון Takwin, קרן בוטיק שמטרתה להשקיע ביזמים ערבים; ושניים בוגרי הפקולטה להנדסת חשמל - אורן זאב, מייסד ומנהל Zeev Ventures, ובועז דינטי, שותף מנהל ב-Qumra Capital.
ברכות לבוגרים הנבחרים!
הארץ - האדריכל ערן זילברמן, בוגר הפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים, זכה לאחרונה בפרס רכטר לאדריכלות לשנת 2021.
פרס רכטר שמוענק פעם בשנתיים, נחשב לפרס היוקרתי ביותר לאדריכלות, פרט לפרס ישראל, והוא ניתן לאדריכלים.ות שעבודתן.ם בולטת במעורבות חברתית, רמה מקצועית ואסתטיקה.
הפרס הוענק לאדר' זילברמן עבור תכנון חטיבת ביניים בכפר סבא, שבה הכיתות ערוכות במספר קומות סביב חלל פנימי מרכזי שמואר מלמעלה ושמטרתו לאפשר התכנסות במעין במה מדורגת פתוחה, כמו מרחב WeWork.
אדר' זילברנמן מתמחה במבני ציבור, בדגש על בתי ספר וגני ילדים. לדבריו, הוא רואה בכך זכות מפני ש"למבנים אלה יש השפעה על חיי היומיום של אלפי ילדים ויש להם יכולת לשנות מציאות". ואכן, במהלך השנים האחרונות תכנן אדר' זילברמן עשרות בתי ספר וכיתות גן, כשבכולם האג'נדה שלו היא שחללי החוץ והמסדרונות הם המרכז וסביבם נבנים הכיתות ואזורי הלימוד.
וואלה - ד"ר רונית סגל הירשברג, בוגרת הפקולטה להנדסת תעשייה וניהול, מונתה למנכ"לית מדטק, ארגון חברות הטכנווגיה הרפואית בישראל. ד"ר סגל הירשברג שימשה עד לאחרונה חברת הנהלה, מנכ"לית תאגיד הבריאות (קרן המחקרים) ומנהלת אגף כלכלה ושיווק בבית החולים רמב"ם.
ד"ר סגל הירשברג הובילה לאורך שנים תהליכים אסטרטגיים שכללו שירותים חדשים ושיתופי פעולה, וכן ייסדה את "אושיה", נבחרת נשים מובילות בריאות.
עם הכניסה לתפקיד אמרה ד"ר סגל הירשברג כי לנוכח השינויים הדרמטיים שעוברות מערכות הבריאות בארץ ובעולם, היא רואה בתפקידה אתגר ומטרתה להגדיל את הערך שכל אחד מאיתנו יוכל לקבל ממערכת הבריאות.
ארגון בוגרי הטכניון מאחל הצלחה ועניין לד"ר סגל הירשברג בתפקידה החדש.
דה-מרקר - ד"ר יהודית הוכרמן-פרומר, בוגרת 3 תארים מהפקולטה להנדסת חשמל בטכניון, מונתה לסמנכ"לית בכירה למחקר ולפיתוח ברפא"ל. ד"ר הוכרמן-פרומר הצטרפה לרפאל לפני כ-20 שנה ומאז מילאה שורת תפקידים בחברה בתחומי הנדסה, פרויקטים ופיתוח, האחרון שבהם סגנית למחקר ולפיתוח של ראש חטיבת אוויר ומודיעין. היא החליפה את ד"ר אירית אידן, אף היא בוגרת הטכניון, מהפקולטה לפיזיקה, שתעזוב את רפא"ל לאחר 27 שנות פעילות.
עם כניסתה של ד"ר הוכרמן-פרומר לתפקיד אמר עליה מנכ"ל רפא"ל, יואב הר-אבן, שהיא מביאה עימה ניסיון וידע רב והיכרות מעמיקה עם מערכת הביטחון ועם האקדמיה והתעשיות האזרחיות.
ארגון בוגרי הטכניון מאחל לד"ר הוכרמן-פרומר הצלחה רבה בתפקידה החדש.
tech12 - אתר החדשות היוקרתי שמסקר את תחום ההייטק בישראל ובעולם, tech12, בחר את ד"ר חסן עבאסי וחן עמית, 2 מבוגרי הטכניון, כחלק מרשימת 12 המשפיעים בתחום הפינטק.
ד"ר חסן עבאסי, בוגר מדעי המחשב, הוא מייסד משותף ומנכ"ל HAAT, אפליקציית משלוחי מזון שמתמחה באזורים ובעסקים שיש להן תשתיות פיננסיות ותחבורתיות חסרות או חלקיות. הסטארטאפ עצמו מהווה דוגמה אישית מפני שהוא ממוקם באום אל-פחם, באופן כזה שהוא משרת את הקהילה אליה הוא מכוון ומעסיק גם אנשים מתוכה.
חן עמית, אף הוא בוגר מדעי המחשב, הוא מייסד משותף ומנכ"ל Tipalti (טיפלתי פתרונות בע"מ), פלטפורמה לניהול פיננסי שמאפשרת לחברות לבצע באופן אוטומטי העברות תשלומים גלובליים ומקומיים. הסטארטאפ של חן עמית אמנם הוקם ב-2010, אך הציג צמיחה עקבית ונחושה, עד שהחל לנסוק גבוה בשנת 2017 ומאז הוא לא מפסיק.
ברכות לבוגרים ואיחולי הצלחה.
ice - שלושה בוגרי טכניון נכנסו להיכנס לרשימת 40 מתחת ל-40, הצעירים המבטיחים של אתר ice, בשיתוף עם בנק הפועלים:
אילן מיסנו, בן 26, בוגר ביורפואה, משמש כמנהל תכנית האקסלרטור של גוגל ויועץ בתחום החדשנות הרפואית;
ד"ר אליעד פרץ, בן 39, בוגר הפקולטה לאוירונאוטיקה וחלל, הישראלי הבכיר ביותר בנאס"א כיום, שמשמש בתפקיד מוביל משימות חלל. ד"ר פרץ זכה במדליית המצויינות של סוכנות החלל האמריקאית לשנת 2021 והוא אף מועמד לתכנית האסטרונאוטים שלה;
וד"ר חסן עבאסי, בוגר הפקולטה לחשמל, שהקים את הסטארטאפ HAAT DELIVERY, שירות משלוחי מזון בפריפריה, שמביאה בשורה לתושבים ובמקביל מספקת שירותי שילוח מקיפים למסעדות. החברה גם מפתחת מפות ייעודיות שתואמות לאותם אזורים וכן אמצעים לגביית תשלומים במזומן.
ארגון בוגרי הטכניון מברך את הבוגרים הצעירים וגאה בחזון שהם מקדמים לעבר עולם שיוויוני וחדשני.
כלכליסט - בשנת 2021 מינתה אינטל העולמית 15 ישראלים לתפקידים בכירים בחטיבות החברה, 6 מהם בוגרי הטכניון - נציגות נכבדת ומרשימה ביותר.
קבלו אותם:
קרן איישביץ-סגל, בוגרת הפקולטה למדעי המחשב, ועד לאחרונה מנכ"לית מרכזי הפיתוח של אינטל ישראל, מונתה לסגנית נשיא תאגידית (Corporate Vice President).
שלומית וייס, בוגרת הפקולטה למדעי המחשב, אחת ממנהלות הפיתוח הבולטות בעולם בתחום השבבים, מונתה לסגנית נשיא בכירה ולמנכ"לית משותפת של ארגון ההנדסה באינטל.
נעם אבני, בוגר הפקולטה להנדסת חשמל, מנהל קבוצת analog & mixed signal's IP's העולמית ומנכ"ל קמפוס הפיתוח של אינטל ירושלים, מונה לסגן נשיא.
תומר ששון, בוגר הפקולטה להנדסת תעשייה וניהול, מנהל פרויקט המערכת של הדור הבא של מעבדי אינטל, מונה לסגן נשיא.
נדב אורבך, בוגר הפקולטות לפיזיקה ולהנדסת חשמל, מונה לסגן נשיא ולמנהל חטיבת הראייה הממוחשבת והמצלמות.
איתמר לוין, בוגר הפקולטה להנדסת חשמל, ארכיטקט מוביל בקבוצת תכנון ופיתוח שבבים של אינטל, מונה ל-Intel Fellow (המקבילה הטכנולוגית לסגן נשיא), תפקיד שמיועד בעיקר לחוקרים ולמהנדסים בכדי שיכינו את השטח לטכנולוגיות עתידיות.
הצלחה והנאה לבוגרות.ים!
כלכליסט - ד"ר דפנה חיים-לנגפורד, בוגרת הפקולטה לביוטכנולוגיה ומזון ומייסדת ארגון הביומימיקרי הישראלי, הקימה ב-2016 את הסטארטאפ טרסייה פארמה (Tarsier Pharma), שמפתח פתרונות רפואיים למחלות עיניים אוטואימוניות ודלקתיות. מוצר הדגל של החברה הוא טיפות עיניים לטיפול בגלאוקומה משנית לאובאיטיס, מחלה אוטואימונית כרונית שגורמת לדלקות עיניים חוזרות ושנחשבת לאחת המחלות המעוורות ביותר. טיפות העיניים פותחו בהשראת הטבע, לאחר מחקר של תולעי מעיים שהתבסס על כךשבמקומות בהם הן נמצאות נדיר למצוא מחלות אוטואימוניות.
ד"ר חיים-לנגפורד זכתה בזכות פיתוח זה בפרס היוקרתי של האיחוד האירופי שמוענק מדי שנה לנשים היזמיות הכשרוניות ביותר שגם ייסדו חברה חדשנית.
מוזמנים.ות גם להאזין לפרק "רואה לכם בעיניים" מהפודקאסט "הטכניוניסטים" שבו התארחה אצלנו ד"ר חיים-לנגפורד.
גלובס - בין הבוגרים: פרופסור סלמאן זרקא, פרויקטור הקורונה; ד"ר שרון אלרעי פרייס, ראש שירותי בריאות הציבור; פרופ' אסיה רולס, מהמרכז למדעי המוח בטכניון שהשיגה השנה פריצת דרך כשאיתרה את האזור במוח ששולט בתגובה הפסיכוסומטית של הגוף; הילה חדד חמלניק, שנבחרה לאחרונה למנכ"לית משרד המדע והחדשנות; אסף רפפורט, מייסד סטארטאפ אבטחת הענן WIZ; ויפעת אורון מנהלת קרן בלקסטון ישראל.
כן ירבו בוגרינו בין המשפיעים והמשפיעות גם בשנים הבאות.
וואלה - אדריכל ארז בן אליעזר, בוגר הפקולטה לאדריכלות ובינוי ערים, נבחר לאחרונה למתכנן מחוז תל אביב במינהל התכנון. במסגרת תפקיד זה יהיה אחראי בן אליעזר על ייזום וביצוע התכנון במחוז, על בדיקת תכניות המובאות לדיון בוועדות המחוזיות ועל גיבוש מדיניות תכנונית.
אדריכל בן אליעזר שימש במגוון תפקידים בשירות הציבורי, ביניהם יועץ בכיר למנכ"לית מינהל התכנון, דלית זילבר, וכן נציג שר הפנים הוועדות המקומיות גבעתיים ובני ברק ויועץ אדריכלי במחוז תל אביב.
ארגון בוגרי הטכניון מאחל הצלחה לאדריכל ארז בן אליעזר בתפקידו החדש.
כלכליסט - חברת סולאראדג', שמספקת מערכות לניטור ואופטימציה של אנרגיה סולארית, נכנסה החודש למדד S&P 500, אחד המדדים היוקרתיים בעולם, שנחשב למדד המייצג ביותר של הכלכלה האמריקאית.
החברה, שנסחרת כיום בשווי של מעל 16 מיליארד דולר, הוקמה על ידי יוצאי יחידה 81, היחידה הטכנולוגית של חיל המודיעין, ששניים מהם הם גם בוגרי טכניון, גיא סלע ז"ל, שנפטר לפני כשנתיים ממחלת הסרטן, וליאור הנדלסמן, בוגר הפקולטות לחשמל ולתעשייה וניהול. בנוסף, גם ציבי לנדו, שמשמש כמנכ"ל החברה, הוא בוגר טכניון, מהפקולטה להנדסה כימית.
סולאראדג' ממוקמת בהרצליה והיא החברה הראשונה אי פעם שרשומה בישראל ונכנסת למדד המכובד שכולל את 500 החברות התפעוליות הבולטות שנסחרות בוול סטריט, ביניהן אפל, מיקרוסופט ואמזון.
e-Med - פרופ' טל בירון-שנטל, מנהלת אגף נשים ומיילדות במרכז הרפואי מאיר ובוגרת הפקולטה לרפואה בטכניון, נבחרה ליו"ר החברה הישראלית לרפואת האם והעובר. בנוסף לעבודה השוטפת בבית החולים (שהופכת אותה לאחת הנשים היחידות בארץ שמכהנות כראש אגף בתחום הבריאות), פרופ' בירון-שנטל משלבת גם עבודת מחקר שמתמקד בתחום השיליה וסיבוכי הריון ואחראית לפרסומם של יותר מ-100 מאמרים בכתבי עת מדעיים יוקרתיים.
החברה הישראלית לרפואת האם והעובר היא חברת בת של האיגוד הישראלי למיילדות וגניקולוגיה ומטרתה לקדם עשייה רפואית, לימודית ומחקרית בתחום רפואת האם והעובר, כשבמידה רבה היא גם קובעת את מדיניות הטיפול בהריונות בסיכון גבוה בישראל. פרופ' בירון-שנטלהיא האישה הראשונה שנחברה לתפקיד זה ולדבריה, היא רואה במקצוע שלה, ובמיוחד בעיסוק בהריונות בסיכון גבוה, מעין שליחות, ומעידה שהוא מעניק לה תחושת סיפוק רבה.
כלכליסט - הילה חדד-חמלניק החלה את לימודיה בטכניון במסגרת עתודה אקדמית בפקולטה להנדסת חלל ואוירונאוטיקה, וסיימה בהצטינות. יש לה גם שני תארים שניים נוספים, האחד במנהל עסקים מאוניברסיטת תל אביב והשני במדיניות ציבורית מהאוניברסיטה העברית.
בצבא היתה הילה חלק מצוות הפיתוח של מערכת כיפת ברזל ושל חץ 3, ולאחר שירותה סיימה קורס צוערים ומילאה תפקידים מגוונים במשרד הביטחון ובמשרד התחבורה.
לאחרונה מונתה על ידי השרה אורית פרקש הכהן למנכ"לית משרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה, לאור ניסיונה העשיר והידע הנרחב שלה בתחומי המדע והטכנולגיה. אנו מאחלים לה ברכות והמון הצלחה.
דה מרקר - שלושה מבוגרינו ברשימת 40 הצעירים המבטיחים מתחת לגיל 40 של הדה מרקר!
ד"ר דני ווייצחוב ברשימת ההייטקיסטים הוא בוגר הפקולטה להנדסת חשמל ומחשבים, מייסד שותף וסמנכ"ל מו"פ בחברת ספידאטה המפתחת מעבד שמטרתו להאיץ משימות ניתוח נתונים.
ד"ר דניאל סודרי ברשימת החוקרים המבטיחים, בוגר הפקולטה להנדסת חשמל ומחשבים, חבר סגל בפקולטה וחוקר בתחום הבינה המלאכותית' שנבחר בשנה שעברה גם לרשימת הכוכבים העולים של אינטל בשל הישגיו בייעול הלמידה העמוקה.
עמית גלוזמן ברשימת האורבניסטים המבטיחים' בוגר הפקולטה להנדסה אזרחית, מנהל ביצוע של כביש 16 מטעם חברת שפיר.
גלובס - אמיר די-נור, בוגר מדעי המחשב, קודם לתפקיד מנכ"ל eBay ישראל, לאחר שבשנה האחרונה הצטרף לחברה ושימש בה כראש תחום הפיתוח ביחידת ה-stracured sata.
די-נור כיהן בשנים האחרונות בתפקידי ניהול בכירים במספר סטארטאפים בתחומי בינה מלאכותית ולמידת מכונה.
זמן ישראל - חברת BEAMER הישראלית זכתה בפרס האמי לטכנולוגיה והנדסה של האקדמיה הלאומית לאמנויות ומדעי הטלויזיה (NATAS).
הפרס ניתן לחברה על פיתוח טכנולוגיות לדחיסת שידורי וידאו ברשתות, או כפי שאומר דרור גיל, CTO החברה ובוגר הטכניון בהנדסת חשמל, "אנחנו יודעים להקטין את העומס מבלי לפגוע באיכות שלו".
גיל הוא דור שני לזכיה באמי על דחיסת וידאו, כיוון שגם אביו, ד"ר אהרון גיל, בוגר הטכניון בהנדסת חשמל אף הוא, זכה בפרס בעבר.
החברה תקבל את הפרס בטקס מכובד שייערך מחר.
כלכליסט - ד"ר ענבל צפיר-לביא וד"ר שלומית יהודאי רשף, בוגרות הפקולטה לביולוגיה, פיתחו בדיקה חדשנית לגילוי מוקדם של מחלות כגון אנדומטריוזיס, סרטן השחלות וסרטן צוואר הרחם בעזרת הפרשות הנרתיק.
מדובר בפד חכם שמודבק לתחתונים ואוסף את ההפרשות במשך מספר שעות. בתחתית הפד יש נצרה ששליפה שלה משחררת את ההפרשות, ואלה זורמות בתעלות ננומטריות ויוצרות פסים שהם למעשה תוצאות הבדיקה. את צילום התוצאות מעלים לאינדיקציה ייעודית ופענוחן מגיע לאחר מספר דקות. הבדיקה אמורה להיכנס לשוק ב-2025 כמוצר מדף ולעזור להציל מיליוני נשים ברחבי העולם.
דה מרקר - הקורס "חכה, פתיון ודגים - חשיבה חינוכית" של מכללת אלקסאמי, נבחר לאחרונה לאחד מ-12 הקורסים הדיגיטליים הטובים בעולם.
הקורס, שיצר פרופ' יורם הרפז, מועבר על ידו ועל ידי ד"ר בהאא זועבי וד"ר עביר ותד, בוגרת 5 תארים מהטכניון - תואר ראשון ושני בהנדסה אזרחית ועוד 3 תארים בהוראת הטכנולוגיה והמדעים.
לד"ר ותד ניסיון רב בפיתוח קורסים דיגיטליים והיא גם עזרה לפתח בשנת 2014 את הקורס הדיגיטלי הראשון בישראל, עבור הטכניון, קורס שעסק בננוטכנולוגיה והועבר על ידי ד"ר חוסאם חאיק.
N12 - ברכות לבוגרינו המובילים את מהפכת הפודטק!
מאיה אוטמזגין אשכנזי בוגרת הפקולטה להנדסה ביו-רפואית ומייסדת MAOLAC המפתחת חלבונים מבוססי חלב אם; לירון נמרודי בוגרת הפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון מייסדת ZEROEGGS המייצרת תחליף לביצים; ד"ר אייל איפרגן בוגר הפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון מייסד Imagindairy המפתחת חלב מתורבת; ופרופ' שולמית לבנברג מבפקולטה לביורפואה שיחד עם ALEF FARM הצליחו לייצר את הסטייק המתורבת הראשון בעולם בגודל מלא. יש למה לצפות!
Americam Technion Society - ארגון בוגרי הטכניון מברך את ד"ר אנדרי ברודר, בוגר הפקולטה למדעי המחשב, שזכה בפרס Paris Kanellakis לתיאוריה ויישום לשנת 2020.
הפרס היוקרתי, אותו מעניקה האגודה למכונות מחשוב (ACM), ניתן כל שנה על תרומה בעלת השפעה משמעותית ומוכחת על הפרקטיקה של החישובים.
הפרס ניתן השנה לברודר, יחד עם פרופ' יוסי עזר, אנה קרלין, אלי אופפל ומייקל מיצנמכר על רעיון שנקרא הקצאות מאוזנות. הרעיון נמצא בשימוש נרחב במערכות כמו גוגל, מיקרוסופט ודרופבוקס, כולם מרכזי דאטה גדולים, שם הוא מסייע בהפנייה יעילה של משימות חישוביות.
ארגון בוגרי הטכניון יוצא ביוזמה חדשה - A(lumni) List -מאגר של בוגרים ובוגרות מומחים בתחומם.
המטרה היא לבנות מאגר של מומחים שניתן יהיה להמליץ עליהם כדוברים וכמרואיינים לתקשורת.
בימים אלה אנו בונים את המאגר, נשמח אם תמלאו פרטים בקישור. בהמשך המידע יונגש גם באתר.
כלבו חיפה והקריות - ד"ר ליהי שחר ברמן, בוגרת תואר ראשון, שני ושלישי של הפקולטה להנדסה ביו-רפואית בטכניון, מונתה למנכ"לית החדשה של איגוד ערים חיפה להגנת הסביבה.
לד"ר שחר ברמן עבר עשיר בתחום הסביבה. היא שימשה כמנהלת תכנית מפרץ חיפה ברשות מקרקעי ישראל, כמנהלת קרן שטיין לסביבה ולקיימות בטכניון וכמנהלת הארגון האקטיביסטי "מגמה ירוקה" במפרץ חיפה. כמו כן זכתה ד"ר שחר ברמן בפרס נשיא הטכניון לקיימות ע"ש נחמה ריבלין.
בפני איגוד ערים חיפה להגנת הסביבה עומדים אתגרים רבים בשמירה והגנה על הסביבה באזור מפרץ חיפה והקריות, כשהעיקרי שבהם הוא פינוי מפרץ חיפה מהתעשייה המזהמת.
אנו מאחלים לד"ר ליהי שחר ברמן בהצלחה בתפקידה החדש!
כלכליסט - אפסגון, סטארט אפ ישראלי, שהוקם ב-2017 על ידי ניצן שפירא, מנכ"ל החברה ובוגר הפקולטה למדעי המחשב בטכניון, ועל ידי רן רבנזפט, CTO, נמכרה לענקית התקשורת האמריקאית סיסקו תמורת כ-500 מיליון דולר.
אפסגון פיתחה פלטפורמה לניתוח, ניטור, זיהוי ותיקון מהיר של תקלות בענן, והיא מעסיקה כיום כ-60 עובדים ברחבי העולם ונותנת שירות למאות לקוחות, חלקם תאגידים גדולים.
המוצר של אפסגון משמש בעיקר צוותי פיתוח ותחזוקה של שרתי ענן, כשהוא מאפשר להם להתמקד בתהליכים עסקיים במקום באיתור תקלות שוטף.
גלובס - חברת הרובוטיקה הרפואית הישראלית ממיק (Memic) שנוסדה על ידי דביר כהן, בוגר הפקולטה להנדסת מכונות בטכניון, מתמזגת עם חברת הספאק MedTech, כשהשווי המוערך של החברה הממוזגת עומד על כ-1 מיליארד דולר.
חברת ממיק פיתחה מכשיר רובוטי דמוי זרוע אנושית לביצוע ניתוחים אנדוסקופיים (דרך פתח טבעי) ולפרוסקופיים (דרך חור קטן בגוף), שההתאוששות מהם קצרה יותר מניתוחים הכוללים חתך גדול.
בפברואר השנה קיבלה החברה את אישור ה-FDA, דבר שסלל עבורה את הדרך לגיוס הון ולהתמזגות עם חברת הספאק.
גלובס - ענקית הקמעונאות הבינלאומית, וולמארט, רכשה את חברת זיקית (Zeekit), סטארט אפ ישראלי, שבראשו עומדת יעל ויזל, בוגרת הטכניון.
זיקית, שהוקמה ב-2013 פיתחה פלטפורמת תא מדידות וירטואלי שמאפשר לכל אדם להעלות תמונה של עצמו או לבחור ממבחר דוגמנים/ות שבאתר, בהתאם למימדי גופו וצבע עורו וכך להתאים לעצמו בגדים מתוך קטלוג האופנה שבאתר.
הסכום המדויק של הרכישה לא נמסר, מכיוון שוולמארט היא חברה ציבורית, אולם ההערכות מדברות על כ-200 מיליון דולר, מה שהופך את זיקית לאקזיט הגדול ביותר בישראל עד היום של חברה שבראשה עומדת מנכ"לית.
כלכליסט - שלומית וייס, סמנכ"לית בכירה לפיתוח שבבי תקשורת רשתות במלאנוקס-אנבידיה ואחת ממנהלות הפיתוח הבולטות בעולם בתחום השבבים, תמונה למנכ"לית משותפת של ארגון ההנדסה באינטל ולסגנית נשיא בכירה בארגון.
וייס היא בוגרת תואר ראשון במדעי המחשב ותואר שני בהצטיינות בהנדסת חשמל, שניהם מהטכניון. אנו מאחלים לה בהצלחה!
N12 - חברת הסטארט אפ Voiceitt השיקה את האפליקציה הראשונה בעולם שמאפשרת לאנשים בעלי מוגבלויות ורבליות לתקשר עם הסביבה בעזרת קולם.
האפליקציה מותאמת באופן אישי לתבניות הדיבור של המשתמש ומסוגלת לזהות הברות בודדות ולתרגם אותן למילים או למשפטים שלמים.
שיתוף פעולה בין Voiceitt ואמזון מממשק את האפליקציה עם אלכסה, העוזרת הקולית של החברה, כשהמטרה היא להגיע לשיתופי פעולה רבים ככל האפשר ולסייע לכמה שיותר אנשים.
מנכ"ל החברה הוא דני וייסברג, בוגר הפקולטה להנדסה אזרחית וסביבתית בטכניון, והוא הגיע לרעיון מחוייה אישית שלו.
N12 - לכבוד יום האסטרואיד הבינלאומי, שחל ב-30.6.2021, ד"ר אליעד פרץ, בוגר הפקולטה להנדסת אווירונאוטיקה וחלל וזוכה מדליית נאס"א למצוינות, עונה על שאלות בתחום.
מוזמנות/ים לקרוא ולהעשיר את הידע שלכן/ם על אסטרואידים ועל חלל בכלל.
כלכליסט - עוזיה גליל, מחלוצי תעשיית ההייטק והתעשייה הבטחונית בישראל, בוגר הפקולטה להנדסת חשמל בטכניון, הלך לעולמו והוא בן 96.
גליל היה ממקימי חברת אלרון ושימש כיו"ר אלביט וכיו"ר הקורטוריון הבינלאומי של הטכניון. הוא זכה בפרס ישראל ב-1997 על מפעל חיים ותרומה למדינה.
יהי זכרו ברוך.
מכון דוידסון - אבי הר-אבן, בוגר הפקולטה להנדסת חשמל בטכניון, עבד במשרד הביבטחון ובתעשייה האווירית ושימש מנכ"ל סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע, שם הוביל את פרויקט הדגל לשליחתו של אילן רמון לחלל, הישראלי הראשון שהגיע לחלל.
הר-אבן נפצע אנושות בשריפה במלון "אפנדי" בעכו לפני כחודש, ומת מפצעיו, והוא בן 84.
יהי זכרו ברוך.
לצפיה בתמונות מהטקס המרגש, אנא היכנסו לקישור
זוהר אודס, סטודנט תואר שני להנדסת מכונות בטכניון, משתף על תכנית TENGIVING, תכנית המנטורים של ארגון בוגרי הטכניון:
"השיחות עם המנטורית עזרו לי להבין כיצד למקד את הזמן והאנרגיה שלי בשביל לשפר את סיכויי למצוא עבודה. שרון עזרה לי בכל הקשור לעריכת קורות החיים וכן אפשרה לי לנצל את קשריה בתעשייה ובאקדמיה.
הפרספקטיבה של אדם מנוסה, יחד עם הנכונות האדירה להירתם לעזרתי אינן מובנות מאליהן ונותנות לי מוטיבציה להמשיך בניסיונותיי ולא לוותר.
הודות לתוכנית זו, הגישה למנטור מרגישה כנכס שלא יסולא בפז, במיוחד בתקופה זו, לכן אמליץ עליה למי שרק אוכל".
אם גם אתן.ם מרגישות.ים שתוכלו להיתרם מהתכנית שלנו או אם ברצונכן.ם לשמש כמנטוריות.ים בעצמכן.ם, צרו עימנו קשר.
Ynet - ג'ורג' סרוג'י, סגן נשיא בכיר לכנולוגיית חומרה באפל; בילי הרבויה, מייסד ובגן נשיא חברת השבבים אנאפורנה לאבס שנרכשה על ידי אמזון תמורת 350 מיליון דולר; ועודד גל, מנהל מוצר ראשי בחברת זום, הם בין השיראלים הבכירים ביותר בעולם הטכנולוגיה. היכנסו לקרוא עוד קצת עליהם.
הארץ - ד"ר מורן שלו בן-עמי, בוגרת הפקולטות לביולוגיה ולכימיה בטכניון, היא חלק מצוות חוקרות ישראליות שהצליחו לפענח את "מתג הרעב" במוח - הקולטן שקובע מתי אנו רוצים לאכול ומתי אנו חשים תחושת שובע. לפי ד"ר שלו בן-עמי, קולטן זה (שנקרא MC4), מחשב את המאזן האנרגטי בגוף, שאם הוא חיובי מפעיל את הורמון השובע שנותן לנו תחושת חמימות ונינוחות בגוף, אך אם הוא נמוך, נכנס לפעולה הורמון הרעב שגורם לנו לרצות לאכול. על פי מאמר שפורסם בנושא בכתב העת המדעי Science, הבנה של המבנה תוכל לסייע בתכנון תרופות יעילות לטיפול בבעיות רפואיות הקשורות להפרעות תיאבון.
Ynet - אסיל נעמה מדיר אל אסד, סטודנטית לתואר ראשון בפקולטה להנדסה ביו רפואית בטכניון וחוקרת במעבדה של דן אדם, השתתפה בקמפיין של נאס"א לזיהוי וגילוי עצמים בחלל בתמונות שמצלם אחד הטלסקופים של הסוכנות שנשלחות לניתוח ולבדיקה. כך גילתה אסיל שני אסטרואידים חדשים שייקראו על שמה - ANI1801 ו-ANI2001 ואף קיבלה תעודה מסוכנות החל האמריקאית.
גלובס - פרס אבל (ABEL), אחד משני הפרסים החשובים בעולם למתמטיקה, הוענק השנה לפרופ' אבי ויגדרזון ולפרופ' לסלו לובאש, עבור תרומתם לקשר שבין מתמטיקה למחשבים.
פרופ' ויגדרזון הוא בוגר מדעי המחשב בהצטינות יתרה ומרצה באוניברסיטת פרינסטון, חוקר תחומים רבים במתמטיקה ותרם תרומה משמעותית לתחום הקריפטוגרפיה. פרופ' לסלו לובאש, שימש כראש האקדמיה ההונגרית למדעים ונחשב מומחה בתורת הגרפים במתמטיקה. בשנים האחרונות עבודתם השתלבה יחד והובילה אותם לקבלת הפרס היוקרתי.
yahoo - בתחילת מרץ הודיעה חברת סיסקו על כך שהיא מצרפת את מריאנה טסל לדירקטוריון שלה: "למריאנה רקורד מרשים במתן פתרונות תוכנה לעסקים והיא תעזור לעצב אסטרטגיית תמיכה בלקוחות שלנו".
טסל, בוגרת הפקולטה למדעי המחשב, היא סמנכ"ל ו-CTO בחברת הפינטק Intuit, ולפני כן שימשה במספר תפקידים הנדסיים בחברות שונות ובצה"ל.
דה מרקר - חברת MyHeritage, מיזם לשימור ולשיתוף היסטוריה משפחתית, נמכרה לארונה לקרן ההשקעות האמריקאית פרנסיסקו פרטנרס. את החברה ייסד בשנת 2003 גלעד יפת, בוגר הפקולטה למדעי המחשב בטכניון שמשמש גם כמנכ"ל שלה. במהלך השנים פיתחה החברה טכנולוגיות ייעודיות, יצרה שיתופי פעולה עם חברות בתחום הגנאולוגיה והפכה את הנושא קל ונגיש למיליוני משתמשים ברחבי העולם.
amazon - ד"ר יואל מארק, סגנית נשיא למחקר ופיתוח בחברת אמזון ובוגרת הפקולטה למדעי המחשב בטכניון, נבחרה לחברה באקדמיה הלאומית להנדסה (NAE), בשל תרומתה לאיסוף מידע מקוון ולניהול נתונים ובשל היותה מובילה במחקר תעשייתי יישומי.
האקדמיה הלאומית להנדסה היא ארגון ללא כוונת רווח שמאגד מעל 2,000 מדענים ומהנדסים בולטים.
וואלה - לאחר שאינטל ישראל הציגה נתונים כלכליים מרשימים לשנת 2020, הודיעה אינטל העולמית על מינויים של חמישה בוגרי טכניון לתפקידים בכירים בחברה - אורי פרנק שמונה לסגן נשיא תאגידי; רן ברנסון שמונה לסגן נשיא בקבוצת הפיתוח Intel Core & Client Development; אילן ברסלר שמונה לסגן נשיא בקבוצת המיחשוב האישי; וד"ר אופיר בוכובזא-דגני שמונה ל-Intel Fellow (מקביל לתפקיד סגן נשיא).
Ynet - פרס האוסקר בתחום המדע וההנדסה ניתן השנה לסטראט-אפ Amimon, שמנהל צוות האלגוריתמים שלו הוא גיא דורמן, בוגר הטכניון. החברה פיתחה טכנולוגיה לשידור וידאו אלחוטי, שמאפשר העברת צילומים באיכות גבוהה ממספר מוקדים. הטכנולוגיה הפכה לסטנדרט בהוליווד, כיוון שהיא נותנת לצוות ולבמאי שליטה מלאה על כלל זויות הצילום בו זמנית
Ynet - חברת ננומדיק, בהובלתן של שתי בוגרות טכניון, פיתחה שיטה בעזרתה ניתן להדפיס עור מלאכותי ולהתיז אותו ישירות על פצעים וכוויות. העור המלאכותי משמש כחבישה חכמה עד להחלמה מלאה של הפצע ומאפשר להמשיך ולבצע פעולות יומיומיות כגון רחצה.
ולדברי פצועים שהשתמשו בתרסיס, הטכנולוגיה החדשה גורמת להחלמה מהירה יותר של הכוויה והיא גם מונעת כאב.
דה מרקר - פרופסור יעקב זיו מהפקולטה להנדסת חשמל בטכניון, הוא הישראלי הראשון שזוכה במדליית הכבוד של האיגוד הבינלאומי למהנדסי חשמל ואלקטרוניקה (IEEE) על תרומתו הנרחבת לתורת האינפורמציה ולדחיסת נתונים. הפרס היוקרתי מוענק לאנשים בעלי הישגים יוצאי דופן שהטביעו את חותמם בתחומי הטכנולוגיה וההנדסה.